Hentai Corporation opouští baskytarista Durex

Vydáno 22.01.2024 | autor: iREPORT

Hentai Corporation jsou po Mňáze a Žďorp další kapelou, kterou opouští jeden z jejích členů. Odejít se rozhodl baskytarista Durex, který si na pódiu dokázal publiku podmanit svou neskutečnou energií. Jak pražský band uvádí, za rozchodem nestojí žádná nevraživost. „Člověk si občas potřebuje udělat čas sám na sebe a na svoje blízký,“ nechal se slyšet Durex.

Hentai Corporation opouští baskytarista Durex Hentai Corporation opouští baskytarista Durex

Hentai Corporation se loučí se svým kamarádem a dlouholetým členem Matoušem Durajem, kterému v kapele neřekl nikdo jinak než Durex. Baskytarista se tak rozhodl z osobních důvodů, nad odchodem přemýšlel již delší dobu. „Je to sice rána, ale není to úplně z čistého nebe, protože poslední asi rok to už bylo na dřeň a dalo se to očekávat,“ uvedli Hentai Corporation na kapelním Facebooku.

Příběh českého hitu: Hentai Corporation - Equilibristic Brides

Vysvětlení přidal také Durex. „Před dvěma lety se mi narodila dvojčata, v práci to začal bejt taky docela mazec (a protože muzika nás nikoho neživí, nejde to úplně upozadit) a řeším i nějaký další věci, který vyžadujou můj čas a energii,“ přiznal baskytarista.

Aby nevznikaly zbytečné fámy, podotkl, že za jeho odchodem nestojí rozepře nebo potyčka s ostatními členy pražského bandu. Naopak se on sám bičuje za svůj přístup v posledním roce. „Můj přístup ke kapelním záležitostem byl v posledním roce tak trochu na h*vno. Rozhodl jsem se do toho říznout a ukončit svoje působení v Hentai. Nebylo to jednoduchý, přece jenom jsem tím strávil víc než půlku života.“

Zároveň ale nevěsí baskytaru na hřebík a věří, že si s Hentai ještě někdy zahraje. „Doufám, že jsem ještě neřekl poslední slovo,“ uvedl v prohlášení Durex.

S fanoušky se rozloučí posledními pěti koncerty v Praze, Brně, Ostravě, Pardubicích a v Plzni. Poté ho nahradí Jan Pingitzer známý jako Pingi. Dlouho působil jako baskytarista v Kyanidu, dělal také beatmaking pro interprety jako Vivere, Pawlie Poizn a dalším rapovým interpretům.

red, foto: Jan Nožička (titul), Michal Benák
Témata: Hentai Corporation, Matouš Duraj, Durex, Jan Pingitzer

zavřít