Iron Maiden vydají nové album, nabídne přes 80 minut hudby

Vydáno 21.07.2021 | autor: redakce

Iron Maiden před několika dny zveřejnili novou píseň The Writing On The Wall doplněnou animovaným klipem, na kterém se podíleli bývalí pracovníci firmy Pixar a respektované londýnské studio BlinkInk. Jak příznivci heavymetalové legendy předpokládali, skladba je předzvěstí sedmnácté studiové desky. Ta vyjde už 3. září pod názvem Senjutsu.

Iron Maiden vydají nové album, nabídne přes 80 minut hudby Iron Maiden vydají nové album, nabídne přes 80 minut hudby

Desku Senjutsu nahrávali Iron Maiden podobně jako předchozí The Book Of Souls, tedy s producentem Kevinem Shirleym ve francouzském studiu Guillaume Tell Studio. „Pařížské prostředí nám perfektně vyhovuje. Jedná se o prostor bývalého kina s vysokými stropy a vynikající akustikou," uvedl baskytarista Steve Harris.

Iron Maiden představují nový singl s animovanou inkarnací v 3D podobě

Album nabídne více než 80 minut hudby na ploše 2CD nebo 3LP. Podle Harrise obsahuje několik velmi komplexních skladeb, jejichž dokončení si vyžádalo spoustu času a opravdu citlivý přístup producenta Kevina Shirleyho.

„Album jsme nahrávali zkraje roku 2019 během přestávky Legacy Tour. Chtěli jsme mít čas na dokončení a zároveň možnost plně se soustředit na turné. Leccos z našich původních plánů samozřejmě změnila pandemie. Písničky jsou pestré a často velmi dlouhé. A jedna nebo dvě znějí poměrně odlišně od našeho obvyklého stylu," dodal zpěvák Bruce Dickinson.

Inspiraci Iron Maiden tentokrát hledali na východě. Tomu odpovídá i zcela nová podoba maskota Eddieho, kterému ilustrátor Mark Wilkinson vtiskl podobu samuraje.

Tracklist:
1. Senjutsu (8:20)
2. Stratego (4:59)
3. The Writing On The Wall (6:13)
4. Lost In A Lost World (9:31)
5. Days Of Future Past (4:03)
6. The Time Machine (7:09)
7. Darkest Hour (7:20)
8. Death Of The Celts (10:20)
9. The Parchment (12:39)
10. Hell On Earth (11:19)

red, foto: John McMurtrie
Témata: Iron Maiden, Steve Harris, Bruce Dickinson, album

zavřít