Manažer Nirvany napsal k výročí pětadvaceti let od smrti Kurta Cobaina knihu plnou pikantních historek

Vydáno 05.04.2019 | autor: Filip Pešta

Fanoušci grungeové ikony mohou na frontmana Nirvany vzpomínat ve zbrusu nové knize s názvem Serving the Servant: Remembering Kurt Cobain. Vychází k výročí pětadvaceti let od jeho úmrtí, které připadá na 5. dubna. Nenapsal ji nikdo jiný než Danny Goldberg, manažer Nirvany.

Manažer Nirvany napsal k výročí pětadvaceti let od smrti Kurta Cobaina knihu plnou pikantních historek Manažer Nirvany napsal k výročí pětadvaceti let od smrti Kurta Cobaina knihu plnou pikantních historek

"V roce 1991 se manažer Danny Goldberg rozhodl vzít pod svá křídla kapelu Nirvana. Neměl ani tušení,  že se její frontman stane pop-kulturní ikonou, mnohdy srovnávanou s úrovní Johna Lennona, Michaela Jacksona nebo Elvise Presleyho." Tak zní úryvek z anotace knihy vzpomínek, která je přátelskou obsáhlou poctou s balíčkem momentů nahánějících hrůzu (například snažením dostat Cobaina ze spárů drog) a samozřejmě všech ostatních peprných historek. V jedné z nich se například dozvíte o tom, jak se Cobain pokoušel proklouznout zadními dveřmi budovy, protože se k němu blížil Axl Rose

ROCKBLOG: Kurt Cobain a Nirvana očima českých muzikantů

"Co doufáte, že si lidé v roce 2019 odnesou o Kurtovi za informaci?" zní jedna z mnoha otázek The Washington Post, pro který Goldberg poskytl rozhovor. "To, jak byl úžasný. Koukněte, jsem fanouškem Jimiho Hendrixe, a když na něj vzpomínám, nemyslím na jeho smrt, ale na jeho sóla. Doufám, že stejně tak budou o Kurtovi přemýšlet i čtenáři. Věřím, že osvětlím některé aspekty jeho života, které byly dosud utajené. Budu rád, když lidé uvidí jeho úsměv ve svých myšlenkách, stejně jako ho vidím já."



Na sepsání knihy čekal Goldberg celých pětadvacet let. Nyní je dostupná v několika internetových obchodech, zatím jen v anglickém originále.

text: Filip Pešta

Témata: Kurt Cobain, Danny Goldberg

zavřít