Marpo míří do Prahy, přiveze s sebou velkolepou show

Vydáno 24.08.2021 | autor: redakce

Už tuto sobotu se mohou fanoušci Marpa těšit na velkolepou show v Ledárnách Braník. Společně s TroubleGangem představí rapper kromě osvědčených hitů i novou desku Backwoods Bred, která vyšla na začátku července a bezprostředně po vydání vystřelila na první místo žebříčku nejprodávanějších alb u nás. Příští pátek pak Marpo x TroubleGang zamíří do Plzně na vyhlášení Žebříku.

Marpo míří do Prahy, přiveze s sebou velkolepou show Marpo míří do Prahy, přiveze s sebou velkolepou show

Neobvyklá směsice country, rapu a bluesu se z části natáčela na jihu USA v Louisianě a Mississippi, jako singly z ní vyšly už písně Bad Man, Sinner nebo V plamenech. Album dával rapper dohromady ve spolupráci s Marcusem Tranem. "Potřebujeme vypadnout, abychom mohli skládat. Deska měla poměrně jasnej koncept, ale byla dělaná za běhu. Odrazilo se v ní, jak jsme to s Marcusem cejtili," uvedl Marpo v rozhovoru pro iREPORT.

ROZHOVOR | Marpo: Deska byla dělaná za běhu, ale měla jasnej koncept. Evokuje ve mně špinavou bažinu

Už 28. srpna odehraje Ota Petřina alias Marpo svou pražskou show v Ledárnách Braník, kde právě desku Backwoods Bred hodlá naživo představit svým příznivcům. Texty vznikaly ve studiu. "Poprvé v životě jsem cítil náboj, kdy jsem chtěl dělat víc a víc. Měl jsem chuť tvořit, nepřinesl jsem si z domova hotovou práci."

Následující týden budou Marpo a TroubleGang jedni z hlavních koncertních hostů vyhlášení Hudebních cen Žebřík - v pátek 3. září v DEPO2015 v Plzni. Půjde o jejich jediný koncert v regionu.
Více na www.anketazebrik.cz.

TZ, foto: Jiří Staněk, Universal Music
Témata: Marpo, TroubleGang, Ledárny Braník, Backwoods Bred, Žebřík

zavřít