Miro Žbirka začne natáčet dokument o vzniku Modrého alba v květnu, fanoušci ho stále mohou podpořit v crowfundingové kampani

Vydáno 15.04.2021 | autor: redakce

Modrý album vydal Miro Žbirka před dvaceti lety. K výročí chystá zpěvák právě o vzniku desky, která restartovala jeho kariéru, dokument. Jmenovat se bude podle jedné z písní na albu - Co bolí, to přebolí, a natáčet se začne už v květnu.

Miro Žbirka začne natáčet dokument o vzniku Modrého alba v květnu, fanoušci ho stále mohou podpořit v crowfundingové kampani Miro Žbirka začne natáčet dokument o vzniku Modrého alba v květnu, fanoušci ho stále mohou podpořit v crowfundingové kampani

Natáčení proběhne pod vedením zkušeného tvůrčího týmu – scenáristy Honzy Vedrala a režiséra Šimona Šafránka. První záběry vzniknou 11. května ve studiu SONO, kde album vzniklo. Díky crowdfundingové kampani na platformě Donio.cz se natáčení mohou zúčastnit i Mekyho příznivci.

Příběh československého hitu: Miro Žbirka – Co bolí to přebolí

Každý přispěvatel kampaně si podle sumy, kterou chce projekt podpořit, může vybrat některou z atraktivních odměn. Jsou mezi nimi vstupenky na premiéru dokumentu a křest alba, DVD s filmem Meky, koncertem anebo první či druhou sérií Mekyho hudební talk show Doupě. Na výběr je také osobní účast na červnovém natáčení nových dílů tohoto pořadu, účast na natáčení dokumentu, signovaný Abbey Road Studios remaster LP Modrý album, podepsaná kniha Songbook, Backstage s Mekym Žbirkou (možnost osobního setkání a společné fotky s Mekym na některé z jeho akcí) a další odměny.

Přispěvatelé se mohou dostat do titulků dokumentu a v nabídce je i jedinečná možnost získat sošku slovenského Slavíka ze sbírky Mira Žbirky. První meta kampaně (125 000 Kč) byla naplněna ještě před termínem a pro velký zájem kampaň pokračuje – https://www.donio.cz/modryalbum.

Vybraná částka bude použita na technické, personální a produkční zabezpečení natáčení filmu a na uspořádání premiérové projekce. Kampaň má také výrazný charitativní rozměr – 20 % z výtěžku získá Nadační fond Janele při Fakultní nemocnici Královské Vinohrady, se kterou Miro Žbirka dlouhodobě aktivně spolupracuje. Modrý album, který pro Mekyho před dvaceti lety znamenal velký návrat na pódia mimořádným úspěchem skladby Co bolí, to přebolí, dostane na oslavu výročí novou LP a CD verzi s bonusy a remasterovaným zvukem z Abbey Road studia v Londýně.

Miro Žbirka je také jedním z nominovaných a koncertních hostů letošního ročníku Hudebních cen Žebřík.

TZ, foto: archiv Miro Žbirka
Témata: Miro Žbirka, Modrý album, Co bolí, to přebolí

zavřít