Na letošní Eurosong pojede za Česko Gabriela Gunčíková

Vydáno 11.03.2016 | autor: redakce

Česká republika zná svého reprezentanta v letošním ročníku Eurovize. Do Stockholmu pojede v květnu rockerka Gabriela Gunčíková. Potvrdila to Česká televize. 

Na letošní Eurosong pojede za Česko Gabriela Gunčíková Gabriela Gunčíková bude reprezentovat Českou republiku

V průběhu posledních týdnů se v souvislosti se jménem českého soutěžícího mluvilo o jménech jako Thom Artway, Light And Love či Dasha. Nakonec ale dala pětičlenná porota přednost Gabriele Gunčíkové. Stejně jako loni, kdy ve Vídni soutěžili Marta Jandová a Václav Noid Bárta, tak prostor na seminifinále soutěže s bohatou historií dostane prostor rock. 

VIDEO: Gabriela Gunčíková učí na internetu zpívat

Soutěžní píseň Gunčíková se jmenuje I Stand, ve švédském Stockholmu ji zapěje 10. května. "Pro mě je to především velká čest. Tato soutěž má skvělou historii a je to jediný projekt na světě takového rozměru, který se zaměřuje na hudební klání zemí celé Evropy. Je to jako evropský pohár ve sportovních soutěžích, ale tady se jedná o nejlepší píseň a její prezentaci," řekla někdejší finalistka SuperStar.

Pokud by postoupila do finále, o přízeň evropských diváků se znovu bude ucházet 14. května. Letošní Eurovizi bude opět vysílat Česká televize. 

ČT, jm

zavřít