Patnáctiny Dymytry: reedice alba Neser!, fanoušky zvolený playlist, speciální merch a další překvapení

Vydáno 21.08.2017 | autor: Nicola Bernard

Teprve loni vydala pražská pětice Dymytry, v jejímž čele je Jan "Protheus" Macků, desku A-G-R-O-N-A-U-T, která sklidila značný úspěch. Nyní se kapela nechystá do nahrávacího studia, ale do Malé sportovní haly v pražských Holešovicích, kde oslaví svých patnáct let existence. "Bude to hezký završení těch patnácti let, který si kapela opravdu vybojovala - navíc to bude v opravdu krásným prostoru, a tak doufáme, že přijdou i nějaký lidi (smích)," prozrazuje kapelník Jiří "Dymo" Urban.

Patnáctiny Dymytry: reedice alba Neser!, fanoušky zvolený playlist, speciální merch a další překvapení Patnáctiny Dymytry: reedice placky Neser!, fanoušky zvolený playlist, speciální merch a další překvapení

Právě v rámci výročního koncertu, který se zde odehraje 23. března 2018, zazní nejen nejnovější tracky z již zmiňované desky A-G-R-O-N-A-U-T a EP Sedmero Krkavců, ale celkový průřez celou dosavadní tvorbou. "Určitě chystáme průřez tvorbou a bude i něco nového - kromě toho, že se během podzimu chystáme na reedici desky Neser!, taky plánujeme přehrání desky Psy-core a singlu.

Jiří "Dymo" Urban (Dymytry) interview: Chceme lidem přinést to, co doma u počítače nezažijou

Mají je fakt rádi jak naši fans, tak i my - opravdu si zaslouží novej zvuk. Naší Dymytry rodinu nemine ani speciální výroční edice merchandisingu, našim fanouškům tak může Ježíšek přinést vůbec celej balíček; něco z merche, již zmiňované double CD a třeba i novej singl pěkně pokupě s lístkem pod stromeček (smích)," dodává Dymo.

VIDEO: Miloš Meier z Dymytry vystoupil na festivalu v korejském Soulu. Atmosféra byla strhující

Vstupenky je možné zakoupit v síti Ticketstream anebo přes novou mobilní aplikaci Dymytry, kde si lze lupeny v sekci Koncerty zakoupit jedním kliknutím myši. Kromě toho zde mohou návštěvníci koncertu zvolit i playlist. Třešničkou na dortu jsou informace o jednotlivých členech kapely, přehled koncertů napříč republikou až půl roku dopředu, videa, texty anebo soutěže. Dymytry též jako jedna z mála kapel provozují nově i live streaming, který je možné sledovat právě v již zmiňované aplikaci.

To všechno a ještě mnohem víc chystají Dymytry v rámci svého výročního koncertu, ze kterého navíc vznikne i tzv. živák. Bude to zkrátka nářez, na jaký jsme od této formace zvyklí.

Text: Nicola Bernard, foto: Nicola Bernard

Témata: Dymytry, A-G-R-O-N-A-U-T, Malá sportovní hala, metal

zavřít