Přání Lemmyho Kilmistera splněno. Jeho popel zatavili do nábojů

Vydáno 27.03.2021 | autor: redakce

Rodina Lemmyho Kilmistera konečně splnila jeho poslední přání. Popel rozdělila do nábojů a zaslala hudebníkovým blízkým přátelům, mezi které patřili například Riki Rachtman nebo Whitfield Crane.

Přání Lemmyho Kilmistera splněno. Jeho popel zatavili do nábojů Přání Lemmyho Kilmistera splněno. Jeho popel zatavili do nábojů

Lemmy Kilmister patřil mezi největší metalové muzikanty vůbec. Byl zakladatelem legendárních Motörhead a svým vystupováním, mateřským znaménkem na tváři a drsným hlasem se okamžitě stal kultovní osobností.

Sex, drogy, rock'n'roll. Lemmy Kilmister žil i hrál vždycky naplno

Zemřel přes pěti lety jen pár dní po svých 70. narozeninách. Jedním z jeho posledních přání bylo, aby byl jeho popel zataven do nábojů a rozeslán blízkým přátelům. A právě k tomu v posledních týdnech došlo. Na Instagramu se kulkami s nápisem Lemmy pochlubili například Riki Rachtman či Whitfield Crane z Ugly Kid Joe.

Čeští fanoušci mohli Kilmistera naposled vidět v roce 2015, kdy přijeli Motörhead na festival Rock for People v Plzni. Atmosféru pořádného metalového koncertu si však budou moci už brzy znovu připomenout díky v dubnu vycházejícímu živáku kapely ze show Louder Than Noise… Live in Berlin z roku 2012.

red, foto: archiv iREPORT
Témata: Lemmy Kilmister, Mötorhead

zavřít