Rammstein oficiálně ohlásili novou desku, jmenovat se bude Zeit

Vydáno 12.03.2022 | autor: redakce

Fanoušci Rammstein se konečně dočkali. Po týdnech spekulací německá formace oznámila vydání nové desky, která bude k zakoupení od 29. dubna. Jmenovat se bude Zeit podle stejnojmenného singlu, jenž metalisté posílají jako první ochutnávku. Till Lidemann v ní prosí čas, aby na chvíli zůstal stát.

Rammstein oficiálně ohlásili novou desku, jmenovat se bude Zeit Rammstein oficiálně ohlásili novou desku, jmenovat se bude Zeit

Rammstein vydají už 29. dubna nové album s názvem Zeit. Na osmou desku se ale příznivci německých metalistů mohou naladit už teď díky stejnojmennému singlu, který vznikal ve studiu La Fabrique ve Francii. V písni o smrtelnosti a pomíjivosti okamžiku, štěstí i života prosí Till Lindemann svým velitelským barytonem čas, aby na chvíli zůstal stát. Vše je doprovázeno působivým videoklipem, který natočil Robert Gwisdek.  

Rammstein se vrátí do Prahy, zahrají v Letňanech

Oblíbená a kontroverzní kapela ve složení Till Lindemann, Paul Landers, Richard Z. Kruspe, Flake, Oliver Riedel a Christoph Schneider pracovala na jedenácti písních dva roky spolu s producentem Olsenem Involtini a na konci dubna se výsledkem pochlubí světu. Samotné album dostalo i zajímavý vizuál ve formě impozantního přebalu, který vyfotil kanadský hudebník a fotograf Bryan Adams na schodech památníku Trudelturm v berlínském Adlershofu. 

Nahrávka měla pravděpodobně vyjít již mnohem dříve. Kvůli nedostatku papíru, který je nutný pro přebal CD, však Rammstei museli s vypuštěním alba do světa počkat. „Už se finišuje. Zároveň ale sestava stejně jako vždy mění písně na desce na poslední chvíli. Till nechce přepisovat texty, Richard si myslí, že jsou stupidní… Nebo se kytaristovi nelíbí nějaký z riffů,“ popisoval dění ve studiu před časem skladatel Sven Helbig.

S deskou dorazí Rammstein do České republiky. 15. a 16. května odstartují Rammstein v Praze své turné, v rámci kterého navštíví také Švýcarsko, Francii, Nizozemsko nebo Polsko. Nejvíce koncertů mají připravených v Německu.

TZ, foto: Universal Music
Témata: Rammstein, Till Lindemann, album, Zeit

zavřít