Slayer ukončili kariéru. S fanoušky se rozloučí prostřednictvím posledního turné

Vydáno 22.01.2018 | autor: Marta Pušová

Legendární thrashmetalová sestava Slayer zveřejnila video, v němž oznámila konec své dlouholeté kariéry. Ještě před tím, než se americká formace rozloučí se svými fanoušky, uspořádá světové turné. Údajně poslední.

Slayer ukončili kariéru. S fanoušky se rozloučí prostřednictvím posledního turné Slayer ukončili kariéru. S fanoušky se rozloučí prostřednictvím posledního turné

Slayer se dali dohromady na počátku 80. let a spolu s kapelami Metallica, Anthrax a Megadeth stáli u zrodu trashmetalové scény. Za dobu svého působení vydali celkem dvanáct studiových alb. Deska God Hates Us All, která shodou okolností vyšla 11. září 2001, kdy New York zasáhl teroristický útok na budovy World Trade Center, byla nominována na cenu Grammy, nakonec ji však nezískala. Na ocenění si Slayer museli počkat do roku 2006, kdy vydali album Christ Illusion. Za singl Eyes Of The Insane už kapela Grammy obdržela.

V roce 2013 se Slayer museli vypořádat s tragickou událostí, kdy na následky kousnutí jedovatým pavoukem zemřel kytarista, zakládající člen a autor většiny skladeb Jeff Hanneman. Na jeho post nastoupil Gary Holt ze skupiny Exodus, s nímž Slayer nahráli svoji poslední desku Repentless. I když se podle kritiky deska vydařila, Slayer přesto oznamují konec činnosti. Fanoušci si je mohou naposledy užít na plánovaném rozlučkovém turné.

O dalších změnách vás budeme informovat.

Téma: Slayer, Metallica, Megadeth
Foto: archiv

zavřít