Smrtislav a Holden vyjedou na společné turné, ukážou kontrast krásných kluků a bubáků

Vydáno 05.03.2017 | autor: redakce

Kapely Smrtislav a Holden jsou už na domácí hudební scéně dobře zavedené značky. I když si jdou svou cestou, rozhodly se hned zkraje jara vyjet na společné turné, které odstartuje 30. března v plzeňském klubu Anděl.

Smrtislav a Holden vyjedou na společné turné, ukážou kontrast krásných kluků a bubáků Smrtislav na křtu své desky v Café V lese. Foto: Pavel Mužák

Popoví Holden na desce své nejnovějšího alba Střepy v postelích baví veselými texty, jimiž opěvují radost ze života, léto a s tím spojené holčičí krátké sukně. Zatímco Smrtislav se v debutovém albu Notorickej samotář probouzí až se západem slunce a svým smyslným rytmem svádí všechny do temnot rýmů, ve kterých si každý najde to svoje.

Smrtislav interview: V pětadvaceti jsem se bál, že skončím v Klubu 27

Za projektem Smrtislav stojí frontman Pavlel Litvaj (aka Tuzex Christ). Pokud vám něco říkají kapely Vanessa, Sunshine či The Prostitues, tak právě v těchto kapelách hrával na basu nebo kytaru. Právě atmosféru těchto projektů Tuzex spojil do svého nového "děťátka" - Smrtislava. Songy jako V noci se mi zdálo, Kondolence, Terapie tmou, Hrůza a cover Milujem se čím dál víc od Petra Kotvalda, je jen začátkem tohoto hudebního projektu. Smrtislav by nebyl, kdyby nebylo ostřílených muzikantů jako Jakuba Zachovala (kytara), Michala Macha (bicí) a Kryštofa Maška (baskytara).

vložte odkaz, text nemažte

Kapela Holden naopak prošla v posledním roce zásadním vývojem, při kterém si z původního názvu Holden Caulfield nechala jen jméno Holden a z anglicky zpívaného repertoáru přesedlala na češtinu. Změna je to razantní, ale frontman Martyn Starý (zpěv, kytara) ji viděl jako nevyhnutelný posun v životě kapely. Stejně to viděli i ostatní členové Jan Janečka (bicí), Vladimír Staněk (baskytara) a Timon Svoboda (kytara). Songy Nesmíš se zlobit, Majáky nebo Malinovej syrup na vás dýchnou pozitivní atmosféru.

RECENZE: Nesmíš se zlobit, Holden se jen chtějí líbit

Rozdílnost těchto dvou kapel je evidentní, avšak spojuje je nejen sázka na český jazyk, ale i dlouholeté přátelství "Smrtislav jsou naši dobří přátelé, pojedeme do skvělých klubů po celé ČR, které už léta milujeme, a nikdy se nebráníme pěknému večírku. To jsou předpoklady toho, že tenhle náš pojízdnej cirkus zažije to nejkrásnější jaro,“ říká Martyn Starý. A Tuzex má stejný pohled na věc: "Holden jsou krásní kluci, my trochu bubáci, takže by to neměla bejt nuda a každej by si měl přijít na svý."


Termíny turné:
30.03. Plzeň - Anděl Music Bar
31.03. Sušice - Tradiční kloub
07.04. České Budějovice - River Club
13.04. Praha - Café V lese
14.04 Znojmo - Gogo
27.04 Brno - Fléda
12.05. Olomouc - 15 minu

tz, jm

Témata: Smrtislav, Holden, turné, koncerty

zavřít