Smrtislav interview: Radbuza fest bude nejspíš poslední možnost slyšet některý písničky živě

Vydáno 12.09.2017 | autor: Hana Bukáčková

Tuzexův projekt Smrtislav loni debutoval povedeným albem Notorickej samotář a naznačil svůj potenciál. Nyní chystá videoklip ke skladbě Kondolence a v sobotu 16. září na Radbuza festu možná uslyšíme některé starší skladby naposledy. Poté totiž vyrazí na klubové turné s novým setlistem a vrhne se na tvorbu nových písní.

Smrtislav interview: Radbuza fest bude nejspíš poslední možnost slyšet některý písničky živě Smrtislav interview: Radbuza fest bude nejspíš poslední možnost slyšet některý písničky živě

Tuzexi, jak sis užil letošní festivalovou sezónu? Lišila se od těch předchozích?
Zase tolik se od předchozí sezóny nelišila. Opět jsme si zahráli třeba na Rock for People a nebo na Hradech. Hurá!
Ale co je hodně zvláštní, je to, že letos jsem se mazal víc než loni a opálil jsem se. A to se mažu, pěkně prosim, padesátkou. Divný, ne?

Smrtislav a Holden se v Praze postarali o večer kontrastů

Jaké bylo tvoje působení na putovním festivalu Hrady CZ?
To by asi měli spíš zhodnotit návštěvníci festivalu. Ale z mýho pohledu byl pro mě paradoxně nejpovedenější v náš prospěch poslední hrad. To byl, tušim, Bezděz a hrozně tam pršelo. Protože se lidi tak nemohli válet v trávě a slunit se, stáli v pláštěnkách pod pódiem. 

V sobotu hrajete na Radbuza festu, co máte pro fanoušky v rámci svého setu připraveno?
Bude to nejspíš poslední možnost slyšet některý písničky živě. Čekají nás pak klubový koncerty s novym setlistem. A protože chci zkusit začít hrát pár novejch věcí, tak ty starší budou muset jít stranou.

Smrtislav interview: V pětadvaceti jsem se bál, že skončím v Klubu 27

Už 14 dní avizujete nový klip ke Kondolenci, kdy ho oficiálně vydáte?
No přece "brzy, brzo, brzy"!


Smrtislav byl hostem 25. narozenin iREPORTu. Foto: Radim Hromádko

V jakém duchu se ponese? Čí to byl nápad? A mluvili jste režisérovi do procesu?
Nechci toho moc prozrazovat, ale ve zkratce je to vlastně takový kratší svatební video. S tim nápadem přišli Jordan Haj a Givinar Kříž. Tihle dva fešáci stojí jak za námětem, tak za režií. Nemluvil jsem jim do toho. Protože mě jejich předešlý videoklipy moc baví, nechtěl jsem jim do toho vůbec kecat.

Proč padla volba právě na Kondolenci?
Kondolenci si z desky vybral právě Jordan. Já měl jinýho favorita, ale jak už jsem řikal, nechtěl jsem do toho moc zasahovat.

Kde se klip natáčel a kdo se na něm podílel? 
Natáčel se u rodičů kytaristy Jakuba, v Hostomicích. 

Smrtislav o Holden a naopak: S brejlema jde hrát v kapele a vypadat úžasně

Současně vydáváte i covery známých hitů, zatím vyšly Milujem se čím dál víc od Kotvalda a Žiletky od Psích vojáků, co máte dalšího v plánu?
Dělat covery je moje snad nejoblíbenější disciplína vůbec. Takže určitě budou další. Za chvíli budou Vánoce, tak třeba bude novej cover, nebo novej song a nebo třeba úplně něco jinýho.

Text: Hana Bukáčková, foto: archiv, Lucie Levá (rozhovor 2016), Radim Hromádko

Témata: Smrtislav, Tuzex, Kondolence, Hrady CZ, Radbuza fest

zavřít