Soudní expert potvrdil, že Chris Cornell spáchal sebevraždu. Oběsil se v koupelně

Vydáno 19.05.2017 | autor: redakce

Nečekaná zpráva o smrti zpěváka Chrise Cornella, který proslul v devadesátých letech se svou kapelou Soundgarden, ve čtvrtek šokovala celou hudební veřejnost. Příčina smrti byla zpočátku nejasná, soudní ohledání těla ale potvrdilo, co se už předtím šuškalo - že Cornell spáchal sebevraždu. 

Soudní expert potvrdil, že Chris Cornell spáchal sebevraždu. Oběsil se v koupelně Soudní expert potvrdil, že Chris Cornell spáchal sebevraždu. Oběsil se v koupelně

Podle vyjádření experta se Chris Cornell oběsil v koupelně svého hotelového pokoje v Detroitu. Jen pár hodin předtím se Soundgarden v tomto městě koncertoval. Podle přihlížejících působil v dobrém rozpoložení a nic nenasvědčovalo tomu, že by ho život už netěšil. O to je jeho rozhodnutí odejít ze světa překvapivější. 

Zemřel Chris Cornell. Zpěvákovi Soundgarden a grungeové ikoně bylo 52 let

vložte odkaz, text nemažte

Cornell se proslavil se svou kapelou Soundgarden, která vznikla v roce 1984. Největšího úspěchu ale dosáhla o deset let později s eponymním albem, které se dostalo až na vrchol amerického albového žebříčku. Poslední studiovku King Animal vydala kapela v roce 2012 - po dlouhé šestnáctileté albové přestávce. V roce 2015 stihl Cornell ještě svou poslední sólovku Higher Truth. 

Témata: Chris Cornell, Soundgarden, grunge

zavřít