Toni Cornell jde ve stopách otce Chrise. Přezpívala píseň Black od Pearl Jam

Vydáno 03.08.2020 | autor: Andrea Štipčáková

Dcera Chrise Cornella jde ve zpěvákových šlépějích. Patnáctiletá Toni už dříve zveřejnila duet, který nahrála se svým tátou, a minulý týden se pochlubila svým coverem písně Black od kapely Pearl Jam.

Toni Cornell jde ve stopách otce Chrise. Přezpívala píseň Black od Pearl Jam Toni Cornell jde ve stopách otce Chrise. Přezpívala píseň Black od Pearl Jam

Mladá interpretka v minulosti nahrála například také vlastní verzi skladby Hunger Strike, která zazněla během benefičního koncertu pro lidi postižené koronavirem. Song vznikl v rámci projektu Temple of the Dog, na němž se podílel Chris Cornell i se svým dobrým přítelem Eddie Vedderem z Pearl Jam.

Chris Cornell bude mít svůj dokument. Podílí se na něm jeho žena i Brad Pitt

Právě ten mu skladbu Black věnoval během jednoho z koncertů už krátce po jeho smrti. Tentokrát po písni sáhla také dcera zesnulého zpěváka Toni, jež ji zazpívala v živém vysílání festivalu Lollapalooza, který se kvůli současným opatřením uskutečnil pouze přes sociální sítě.

Patnáctiletá hudebnice se věnuje také vlastní muzice. Stále však dbá na to, aby žil i odkaz jejího otce. Na oslavu zpěvákových nedožitých šestapadesátých narozenin zveřejnila spolu s týmem dalších spolupracovníků nikdy nepublikovanou předělávku songu Patience od Guns N´Roses, který Chris Cornell nahrál krátce před svou smrtí.

Text: Andrea Štipčáková

Témata: Toni Cornell, Chris Cornell, Pearl Jam, Temple of the Dog

zavřít