Pearl Jam vystřelili ze tmy. Vydali nový singl a chystají oslavu třicetin

Vydáno 12.10.2020 | autor: redakce

Stálice ze Seattlu letos vstoupila do třicátého roku existence a vydala album Gigaton. Nyní bez varování vystřelila také singl Get it Back. Třicetiny Pearl Jam oslaví streamováním koncertu, na kterém zazněl kompletní debut Ten.

Pearl Jam vystřelili ze tmy. Vydali nový singl a chystají oslavu třicetin Pearl Jam vystřelili ze tmy. Vydali nový singl a chystají oslavu třicetin

Singl Get it Back původně vyšel na kompilaci Good Music to Avert the Collapse of American Democracy Vol. 2. exkluzivně na serveru Bandcamp, který veškeré výtěžky z prodeje věnoval organizaci Voting Rights Lab. Ta zajišťuje právní servis a legislativní expertízu lidem, jimž jsou v Americe protizákonně upírána volební práva.

TOP 10 nejlepších animovaných klipů: Novinka od IDLES, klasiky od Pearl Jam, U2, Prince, Radiohead a dalších

Nyní se píseň Get It Back dočkala oficiálního vydání a je k dispozici na YouTube a všech streamovacích službách.

Nejde o kdovíjaký hit, skladba ovšem nezapře rukopis Pearl Jam a hraje příjemnou gradací. Z garážové balady se během téměř čtyř minut vyvine obstojný rockový spektákl.

Píseň napsal bubeník Matt Cameron, který začínal v Soundgarden, k nimž se připojil v roce 1986. Hrál také s Temple of the Dog a dalšími seattleskými kapelami.

RECENZE: Pearl Jam na albu Gigaton neztrácejí naději, ale ke spokojenosti mají daleko

Kvůli situaci kolem covid-19 museli Pearl Jam odložit americké turné k albu Gigaton, které vyšlo v březnu 2020. Třicet let od založení kapely Pearl Jam oslaví streamováním koncertu, na kterém v roce 2016 ve Filadelfii mimo jiné přehráli kompletní album Ten, tedy slavný debut z léta 1991.

red, foto: Danny Clinch, promo kapely 
Témata: Pearl Jam, Gigaton, Matt Cameron, Soundgarden

zavřít