Pearl Jam chystají po sedmi letech novou desku. Bude se jmenovat Gigaton

Vydáno 16.01.2020 | autor: redakce

Fanoušci museli čekat dlouhých osm let, ale nové desky od Pearl Jam se konečně dočkají. Půjde v pořadí o jejich jedenácté album. Jmenovat se bude Gigaton a vyjít by mělo 27. března.

Pearl Jam chystají po sedmi letech novou desku. Bude se jmenovat Gigaton Pearl Jam chystají po sedmi letech novou desku. Bude se jmenovat Gigaton

Pearl Jam svou poslední plnohodnotnou desku Lightning Bolt vydali v roce 2013. Tehdy kapele vynesla Grammy. Chystaná deska Gigaton tedy vyjde po sedmi letech a už je možné si ji předobjednat na oficiálních stránkách pearljam.com. První singl z ní, Dance of the Clairvoyants, by měl vyjít v následujících několika týdnech.

LIVE: Poslední z posledních. Pearl Jam Praze připomněli, jak zní grunge

"Cesta k téhle desce byla pořádně dlouhá," říká Mike McCready v tiskové zprávě. "Bylo to emocionálně temné a občas zmatené období, ale také plné vzrušení a experimentování."

Obal nové desky obsahuje obrázek od kanadského fotografa a mořského biologa Paula Nicklena, který zobrazuje roztávající ledovce u Norska.

Pearl Jam vyrazí také na koncertní turné od března po Kanadě a USA. Do Evropy se dostanou až v létě, ale žádný koncert v České republice zatím oznámený nemají. Pobyhovat se však budou v naší blízkosti. Například 25. června zahrají v Berlíně, 7. července ve Vídni a vyrazit za nimi můžete i 15. července do Budapešti.

Text: ah

Témata: Pearl Jam, Gigaton, album, novinka, deska

zavřít