Pearl Jam se vrací do České republiky. Příští rok zahrají v Praze

Vydáno 24.07.2020 | autor: redakce

Pearl Jam se po třech letech vrací do České republiky. Přední představitelé grungeové scény a jedna ze zásadních kapel devadesátých let zahraje příští rok 25. července v O2 aréně.

Pearl Jam se vrací do České republiky. Příští rok zahrají v Praze Pearl Jam se vrací do České republiky. Příští rok zahrají v Praze

Pearl Jam oznámili sérii koncertů a na seznamu nechybí ani Praha. Kapela, která letos slaví 30. výročí své existence, v březnu tohoto roku vydala studiové album Giganton. A právě k němu příští rok vyrazí na turné.

RECENZE: Pearl Jam neztrácejí naději, ale ke spokojenosti mají daleko

 Pearl Jam vznikli v roce 1990 v Seattlu a jsou považováni za jednu z nejpopulárnějších rockových kapel devadesátých let. Jejich jméno je úzce spojeno s hnutím grunge. Kapelu založili členové skupiny Mother Love Bone (Jeff Ament, Stone Gossard) a společně s kytaristou Mikem McCreadym a bývalým bubeníkem Red Hot Chili Peppers, Jackem Ironsem, nahráli pár demo skladeb, nicméně jim stále ještě chyběl zpěvák. Tím se stal surfař ze San Diega, Eddie Vedder.

Velmi brzy pak vznikly základy prvních písní Pearl Jam. Debutová deska Ten vyšla už v roce 1991 a měla obrovský úspěch. Následovala alba Vs., Vitalogy a další. Celkem má formace na svém kontě 11 studiových alb, 15 živých nahrávek, 3 kompilace a řadu oficiálních bootlegů.

Do České republiky přijíždějí Pearl Jam pošesté. Poprvé se v tuzemsku představili 15. listopadu 1996 na turné k desce No Code a naposledy zahráli fanouškům v pražské O2 areně před dvěma lety.

LIVE: Poslední z posledních. Pearl Jam Praze připomněli, jak zní grunge

Ceny vstupenek na pražský koncert se budou pohybovat v rozmezí od 2 320 do 2 820 korun. V předprodeji budou od 31. července v sítích Ticketmaster a Ticketportal.

Text: TZ

Témata: Pearl Jam, Live Nation, O2 aréna

zavřít