Sziget 2016: Dorazí Bastille, Bloc Party i Sum 41. A kreativní umělci z Česka mají šanci v soutěži

Vydáno 05.01.2016 | autor: redakce

Festival Sziget vypisuje výtvarnou soutěž pro venkovní instalace ve festivalovém areálu na ostrově v centru Budapešti. Celkový rozpočet veřejné zakázky je 120 000 EURO (cca 3 240 000 Kč). Program Szigetu se navíc rozrostl o další jména: Bastille, Bloc Party, CHVRCHES, Nicky Romero a Sum 41. Sziget se koná 10. - 17. srpna 2016.

Sziget 2016: Dorazí Bastille, Bloc Party i Sum 41. A kreativní umělci z Česka mají šanci v soutěži Sziget trhal v roce 2015 rekordy návštěvnosti

Pro všechny kreativní umělce a umělkyně, designérské studia či výtvarníky/ce zabývající se interaktivním nebo konceptuálním uměním nabízí festival Sziget možnost realizace jejich návrhů. Pokud máte skvělý nápad na venkovní instalaci, umělecké dílo nebo jen uzavřený koncept, tak neváhejte a podělte se o své nápady a staňte se designery Ostrova svobody! Přihlaste se do výběrového řízení a vytvořte mimořádnou festivalovou atmosféru!. Instalace musí být snadno ovladatelná a hlavně velmi odolná. Uspějí nejkreativnější a nejnápaditější práce, které nesou pozitivní poselství.

Termín pro podání přihlášky je 15. února 2016. Více informací se dozvíte zde.

BLOG: Mydy Rabycad o Szigetu aneb Česká kapela na světovém festivalu

Více než třetina permanentek na Sziget 2016 byla prodána do konce loňského roku. Mimořádný zájem o Sziget podporují i doposud zveřejněná jména v programu. K dříve ohlášeným, jako jsou například John Newman, Bring Me The Horizon, M83, Parov Stelar či Sigúr Ros, přibylo pět dalších jmen. Návštěvníci Szigetu se mohou těšit na Bastille, Bloc Party, CHVRCHES, Nicky Romero a Sum 41. Speciálně Bastille zanechali na festivalu Sziget fantastický dojem v roce 2014.

tz, jm, foto: Sziget festival

zavřít