Tilla Lindemanna začali v Německu stíhat kvůli obviněním ze sexuálního násilí

Vydáno 18.06.2023 | autor: redakce

Tilla Lindemanna v uplynulých třech týdnech obvinilo několik dívek ze sexuálního násilí. Vše odstartovala svými příspěvky na Twitteru fanynka jménem Shelby Lynn, která zveřejnila fotografie podlitin, které si měla odnést z večírku Rammstein, na němž ji měl Lindemann nutit k sexu. Zpěvák německé kapely obvinění odmítá, kvůli sexuálním útokům a nepovolené distribuci omamných látek ho však začala stíhat německá prokuratura.

Tilla Lindemanna začali v Německu stíhat kvůli obviněním ze sexuálního násilí Tilla Lindemanna začali v Německu stíhat kvůli obviněním ze sexuálního násilí

Kauza kolem Tilla Lindemanna začíná nabírat na obrátkách. Dne 23. května ho obvinila fanynka Shelby Lynn ze sexuálního obtěžování. Na svých sociálních zprávách zveřejnila hned několik fotografií s modřinami s popiskem, ve kterém obviňovala lídra Rammstein ze znásilnění. Uvedla v něm, že byla pozvána kapelou na soukromý večírek, kde jí byly nabídnuty nápoje, po kterých se cítila intoxikovaná. Následně ji dovedli do malé místnosti za Lindemannem, který po ní vyžadoval sex. Když ho odmítla, měl po ní začít řvát.

VIDEO: Šikana, bomby a násilí. Till Lindemann nesnáší děti

Test na drogy její teorii o vhození neznámé látky do pití sice tuto teorii vyvrátil, následně se však ozvaly další ženy, které měly mít s Lindemannem podobnou zkušenost. Bylo jich zhruba padesát.

Frontman Rammstein obvinění od začátku zcela odmítá, případem se však kvůli četnosti obvinění začala zabývat německá prokuratura. Konkrétně má být vyšetřovaný kvůli sexuálním útokům a nepovolené distribuci omamných látek. Od skupiny se dokonce distancovalo vydavatelství Universal. „Obvinění vůči Tillu Lindemannovi nás šokovala,“ napsalo.

N svém Instagramu se 15. června k situaci vyjádřil i bubeník Rammstein Christoph Schneider. Prolomil tak dosavadní mlčení členů sestavy. Podle jeho slov se Till v posledních letech od kapely vzdálil a vytvořil si vlastní bublinu, ve které žil. „Jsem v šoku z věcí, které byly o našem zpěvákovy publikovány na sociálních sítích a v tisku. Nemyslím si, že se na večírcích dělo něco nezákonného, nikdy jsem nic takového neviděl ani neslyšel od členů našeho týmu,“ zastavil se zpěváka a uvedl, že mu důvěřuje. „Přání a očekávání žen, které se ozvaly, se asi nenaplnily,“ dodal.

Rammstein jsou aktuálně na turné. 14. června sestava vystoupila v Trenčíně na Slovensku, aktuálně ji čekají koncerty ve Švýcarsku, Nizozemsku, Maďarsku, Francii, Finsku nebo Německu.

redakce, foto: Youtube
Témata: Till Lindemann, Rammstein, sexuální zneužití, obvinění, prokuratura, Německo

zavřít