Tragédie na festivalu: Akrobat spadl z třiceti metrů a zemřel před zraky desetitisíců lidí. Poté hráli Green Day

Vydáno 09.07.2017 | autor: redakce

Život akrobata Pedra si vyžádala nehoda při náročném čísle na festivalu Mad Cool ve španělském Madridu. Nejvíce zarážející na celé situaci je fakt, že bezprostředně po neštěstí program pokračoval, když vystoupili headlineři Green Day

Tragédie na festivalu: Akrobat spadl z třiceti metrů a zemřel před zraky desetitisíců lidí. Poté hráli Green Day Tragédie na festivalu: Akrobat spadl z třiceti metrů a zemřel před zraky desetitisíců lidí. Poté hráli Green Day

Dvaačtyřicetiletý muž předváděl v pátek 7. července svoji choreografii v krychli visící asi 30 metrů nad zemí. Bezpečnostní opatření ovšem selhala a akrobat spadl před zraky asi pětatřiceti tisíc přihlížejících. Ani okamžitá lékařská pomoc mu nebyla nic platná, umělec byl na místě mrtev. 

FOTOREPORT: Green Day řádili v Tipsport aréně, kopli si i do Trumpa

vložte odkaz, text nemažte

Zhruba třicet minut po celém incidentu však program pokračoval, jako by se nic nedělo. Headlinery festivalu byli Green Day, kteří vystoupili, aniž by se k události vyjádřili. Sklidili za to kritiku na sociálních sítích. Kapela však na Twitteru uvedla, že se o smrti akrobata dozvěděla až po skončení svého koncertu. 

Vlna rozhořčení se proto přesunula směrem k organizátorům, kteří nejenom že pokračovali beze změn, ale ani o situaci neinformovali další vystupující. Později na sociální síti vyjádřili upřímnou soustrast rodině a sdělili, že festival dále pokračoval "z bezpečnostních důvodů" a zesnulému vzdají poctu v programu následujícího dne. 

jm, foto: Marek Holoubek (koncert v Praze 2017)

Témata: Green Day, Mad Cool Festival, akrobat

zavřít