Tvůrci zasněných melodií a psychedelických riffů Naxatras míří do Prahy

Vydáno 03.10.2022 | autor: redakce

Řecká undergroundová scéna vyplodila během několika posledních let další kapelu, která si podmanila evropskou scénu. Naxatras, tvůrci zasněných melodií a těžkých psychedelických riffů vyráží na evropskou tour, v rámci které zahrají 8. října v pražském Rock Café. Společnost jim navíc budou se svým energickým hard rockem dělat krajané Half Gramme of Soma a český support v podobě noise-rockových Science Killer.

Tvůrci zasněných melodií a psychedelických riffů Naxatras míří do Prahy Tvůrci zasněných melodií a psychedelických riffů Naxatras míří do Prahy

Píše se rok 2015. Čtveřice řeckých muzikantů nahrává ve studiu během 12 hodin svoje debutové album Naxatras, v jehož tvorbě se snoubí zasněné melodie, chytlavé riffy, éterická sóla a mystická, nebo vesmírná tématika. Po jeho vydání si rychle získává příznivce po celém světě a připisuje si milióny streamů.

Kapela se následně usazuje pevně na evropské scéně, kombinuje psychedelii, progresivní rock, stoner, funk, i jazz a elektroniku, nebo východní etnické prvky. Během následujících let přichází další tři alba. Poslední titul IV vychází v únoru 2022. Kapela se navíc stává oblíbená i díky energickým živým vystoupením, nebo užíváním opulentních videoprojekcí. To nakonec přináší účast na oblíbených evropských festivalech DeserFest, Ozora, DunaJam, nebo turné po Austrálii.

Momentálně je na řadě podzimní evropská tour, v rámci které se Naxatrach po letech objeví konečně v ČR. Hostem turné se stala aténská pětičlenná kapela Half Gramme of Soma. Ta slibuje pro změnu energický hard rock s inspirací v devadesátých letech, v moderním přímočarém podání, se špetkou „nenáročného punkerství“.

Zastoupen je i domácí support v podobě Science Killer, kteří si říkají o významnou pozornost čerstvým LP Blackbirds vydané v červenci. Trojice se základnou v Brně zahájí večer na stage v Rock Café ponuře chytlavou atmosférou ve stylu shoegaze, noise-rocku, psychedelie, blues i prvky motorik beatu.

Akci pořádá Cassiopeia Promotions ve spolupráci s Rock Café. Vstupenky zakoupíte zde.

FB událost

TZ, foto: Cassiopeia Promotions 
Témata: Naxatras, Half Gramme of Soma, Science Killer, Rock Café

zavřít