Žánrové Anděly získali Support Lesbiens, Aneta Langerová nebo Květy

Vydáno 24.03.2016 | autor: redakce

Takzvaní velcí Andělé se sice budou rozdávat až v dubnu, už nyní ale známe držitele žánrových sošek. Poprvé byly ceny uděleny v přímém přenosu České televize. 

Žánrové Anděly získali Support Lesbiens, Aneta Langerová nebo Květy Aneta Langerová uspěla s videoklipem Tragédie u nás na vsi Olgy Špátové. Foto: Martina Kaderková

Na předávání v pražském Lucerna Music Baru, které bylo živě přenášeno kanálem ČT Art, vystoupili Bratři Ebenové, Insania, Prago Union a BraAgas.  Jména vítězů byla vyhlášena v jedenácti kategoriích.

Nominacím na Anděly vládne Kryštof, bodují i Barbora Poláková, Slza či David Koller

Novými majiteli sošek andělů se stali Květy, HRTL, Epydemye, Heaving Earth, Smack, Concept Art Orchestra, Dezinfekce, Support Lesbiens, Urban Robot, Ponk a režisérka Olga Špátová za klip pro Anetu Langerovou. Večerem diváky provedl Libor Bouček. V rámci žánrových cen byly nově vyhlášeny kategorie Rock & pop a Videoklip roku. Ve všech jedenácti kategoriích hlasovali oslovení odborníci, kteří se daným žánrem celoročně zabývají.



Prvenství z loňského roku obhájil rapper Smack. Zatímco loni byla akademiky oceněna jeho nahrávka P’s a Love, letos získal Anděla za album Sick. Vítězem v nové kategorii Rock & pop se stala skupina Support Lesbiens za loňské album K.I.D. Ve druhé kolem obdržela od akademiků více bodů než Kabát a David Koller.

Pro cenu si nepřišla skupina Dezinfekce. Namísto toho poslala prohlášení, jež na pódiu přečetl hudební publicista Petr Korál. Skupina v něm fanouškům sdělila, že si ocenění váží, ale nepřevezme si ho.

tz, jm, foto: Martina Kaderková

zavřít