Léto na Cargo Gallery: Zahrají Prago Union nebo Květy, můžete vyhrát podepsanou lahev vína od Stinga

Vydáno 07.07.2017 | autor: redakce

Prázdniny se rozběhly, ale ani v období dovolených a festivalů nepřijdete na lodi Cargo Gallery na pražské Náplavce o zajímavý program. V červenci zde vystoupí například Pavel Callta nebo Jakub Ondra, vyhrát budete moci zajímavý artefakt Stinga. Srpnové večírky pak budou patřit skupinám Prago Union nebo Květy

Léto na Cargo Gallery: Zahrají Prago Union nebo Květy, můžete vyhrát podepsanou lahev vína od Stinga Léto na Cargo Gallery: Zahrají Prago Union nebo Květy, můžete vyhrát podepsanou lahev vína od Stinga


Wine for Helpf fest, 12. 7. 

Víno a hudba zaplaví Náplavku! Na festivalu, kde je vstup zdarma, vystoupí Sabina Křováková, Pavel Callta, Jakub Ondra, Alžběta Kolečkářová, Michal Horák, Josef Vágner a Tessie Bártová. Akcí provedou Jitka Nováčková a Jarda Brousil. Specialitou bude tombola, kde na výherce čeká exkluzivní cena v podobě láhve s podpisem Stinga, dovezené přímo z jeho vinařství v Toskánsku. 

Kompletní letní program najdete na webu Cargo Gallery

Praha Žije, vol. 2, 14. 7. 

Projekt Praha Žije bude pokračovat nejen na lodi Cargo Gallery, ale i na jednom zatím utajeném místě. Pořadatelé znovu dají šanci mladým DJ talentům a také matadorům z klubů či barů z Prahy. Těšit se můžete i na živou muziku v podobě saxo, houslí nebo také na zahraničního hosta z Belgie, který vystupoval na Tomorrowlandu. 

FOTOREPORT: Málem králem a Mirka Miškechová zpívali na jedné lodi - Cargo Gallery

Živé Kvety, 27. 7.

Bratislavská skupina Živé kvety představí živě své album Nové poschodia. Přestože na něm zvolnila hudebně, texty jsou i nadále otevřenými zpověďmi zpěvačky Lucie Piussi. Možná však pozitivnějšími než dřív. Živé kvety jsou už od svých začátků špatným svědomím slovenské (a protože toho máme s našimi východními sousedy hodně společného a kapela hrává u nás častěji než doma, tedy i české) společnosti. Ceněné je hlavně jejich album Sloboda z roku 2005.

Xavier Baumaxa, 3. 8.

První srpnový čtvrtek bude patřit písničkářství. Vystoupí Xavier Baumaxa, který na jaře vydal nové album Idueto. V pozvánce na koncert stojí: "43 let - záblesky falešného optimismu, první jiskérky nalhávání si a sebepohrdání, neustálé rozšiřování rodiny a z toho plynoucí nedostatek času se o ni starat. Úpadek tvorby a přechod k elektrické kytaře. Klasická krize čtyřicátníků, která bezpochyby patří na Náplavku."

Květy, 7. 8. 

Skupina Květy existuje už od začátku tohoto tisíciletí. Po celou dobu se výrazně měnil její zvuk. Počínaje rokem 2016 hraje ve nové sestavě, zaměřené více na elektroniku. Ačkoliv je experimentální a hledačská, počet jejích posluchačů se rozrozstl do velmi širokého spektra. Oceňovány jsou silné texty, aranžérská barevnost, brilatní výtvarné řešení obalů desek, živelné koncerty a přítomnost humoru. V Cargo Gallery Květy představí novou desku Komik do půl osmé.

RECENZE: Experimentující Květy na nové desce baví i po půl osmé

vložte odkaz, text nemažte

Prago Union, 8. 8. 

Albem Smrt žije loni Kato znovu potvrdil, že je mistrem svého řemesla a opět překvapil neotřelými rýmy. Za desku získali Prago Union nominace na hudební ceny Žebřík, Anděl či Apollo. V Cargo Gallery jsou již tradičními hosty a v srpnu se postarají o jeden z posledních letních večírků na Náplavce. Krátce poté totiž Cargo Gallery odplouvá do Ústí nad Labem. 

Témata: Cargo Gallery, Sabina Křováková, Jakub Ondra, Pavel Callta, Živé Kvety, Xavier Baumaxa, Květy, Prago Union, koncerty

zavřít