Zemřel Brad Stratton, založil Circus Praha a hrával s Mirem Žbirkou

Vydáno 22.09.2022 | autor: redakce

Na infarkt zemřel v pouhých pětapadesáti letech kytarista a zpěvák Brad Stratton, jehož hudební kariéra byla úzce spjata s Prahou. V Česku založil kapely Snake Eaters a Circus Praha, hrával také s Mirem Žbirkou nebo Annou K.

Zemřel Brad Stratton, založil Circus Praha a hrával s Mirem Žbirkou Zemřel Brad Stratton, založil Circus Praha a hrával s Mirem Žbirkou

O smrti Brada Strattona informovali jeho přátelé na sociálních sítích. „Potkáme se na druhém břehu, kamaráde,“ napsal kytarista Honza Ponocný z Circusu Ponorka.

„Brečím tady jak malej kluk a jsem v šoku. Brad Stratton byl můj kámoš, mentor, svědek na svatbě, a hlavně byl úplně bezvadnej. Měl jsem ho strašně rád. Zcela zásadně mi ovlivnil život. Bez Circusu Praha a Snake Eaters by nebyli ani November 2nd. I ten název nám vymyslel on. Za měsíc jsme se měli vidět v New Yorku,“ uvedli kytarista Roman Helcl, který kromě November 2nd působil dvě dekády i v kapele Anny K.

Právě s ní spolupracoval i Bradley Stratton, který se podílel také na Modrém albu Mira Žbirky či produkoval projekt Aurobora. S Circus Praha předskakoval Red Hot Chili Peppers při jejich prvním pražském vystoupení.

Do Česka Brad Stratton přijel v devadesátých letech a strávil zde šest let. Pracoval v reklamní agentuře, dostal se k producentství a skládal také hudbu. Do tuzemska se rád vracel, měl v centru Prahy vlastní bar a především si zde našel spoustu přátel. Dokonce tvrdil, že sám k sobě mluví česky.

red, foto: archiv iREPORT, Romana Helcla a Honzy Ponocného
Témata: Brad Stratton, Circus Praha, Snake Eaters, Miro Žbirka, Anna K.

zavřít