Zemřel Chester Bennington. Zpěvák Linkin Park spáchal sebevraždu

Vydáno 20.07.2017 | autor: redakce

Zpěvák Linkin Park byl ve čtvrtek nalezen ve svém sídle v Los Angeles mrtev. Podle informací zahraničních médií spáchal sebevraždu oběšením. 

Zemřel Chester Bennington. Zpěvák Linkin Park spáchal sebevraždu Zemřel Chester Bennington. Zpěvák Linkin Park spáchal sebevraždu

Mluvčí místní policie uvádí, že policie se na adresu Benningtonova bydliště dostavila kolem deváté ráno. Jednačtyřicetiletý zpěvák měl v minulosti problémy s drogami a alkoholem, trpěl proto depresemi a o sebevraždě prý uvažoval už v minulosti. Spekuluje se také, že jedním z důvodů jeho předčasného odchodu z tohoto světa může být špatné přijetí poslední desky Linkin Park One More Light. 

VIDEO: Jedno z nejdojemnějších vystoupení Chestera Benningtona. Takhle v květnu vzdával hold Chrisi Cornellovi

Zpěvák zemřel v den nedožitých 53. narozenin Chrise Cornella, zpěváka Soundgarden, který si stejný způsob smrti zvolil na jaře. Oba hudebníci byli přátelé. 

LIVE: Linkin Park v Praze dokázali, že stále kralují pódiím. Aerodrome festival jim ležel u nohou

 

Jen před pár týdny ještě Bennington vystupoval v České republice. Zatímco aktuální desce byl vyčítán příklon k mainstreamovému popu, koncert Linkin Park na pražském Aerodrome festivalu fanoušky i kritiky strhl. 

vložte odkaz, text nemažte

"Zda s novou tvorbou ovládnou i rádia, je zatím asi ještě ve hvězdách, koncertním pódiím však stále vévodí a netřeba pochybovat, že tomu ještě pěkných pár let nebude jinak," zmínil v červnové recenzi koncertu Matěj Chalupa. Nyní je však nejasné, jak to s kapelou bude dál.

Témata: Chester Bennington, Linkin Park, koncerty, Aerodrome festival

zavřít