Zemřel dlouholetý člen Spiritál kvintetu a C & K Vocal Jiří Cerha

Vydáno 27.10.2021 | autor: redakce

Ve věku 78 let zemřel člen Spirituál kvintetu a C & K Vocal Jiří Cerha. Na pražské konzervatoři vyučoval komponování a zpěv, zhudebňoval klasická literární a dramatická díla a byl autorem scénických hudeb.

Zemřel dlouholetý člen Spiritál kvintetu a C & K Vocal Jiří Cerha Zemřel dlouholetý člen Spiritál kvintetu a C & K Vocal Jiří Cerha

Jiří Cerha zemřel jen třináct dní po vystoupení se Spirituál kvintetem v pražské Lucerně, kde zakončil svou šedesátiletou kariéru. Zprávu o úmrtí muzikanta zveřejnila kapela na svých sociálních sítích. „Se zármutkem jsme přijeli zprávu, že včera ve večerních hodinách odešel do muzikantského nebe Jirka Cerha řečený Cidla. Zpěvák, skladatel, pedagog, kapelník C & K Vocalu, od roku 2000 člen Spirituál kvintetu. Je nám to moc líto,“ stojí v prohlášení.

Dušan Vančura - Zpěvák a kontrabasista byl přes půl století členem Spirituál kvintetu. Jeho doménou byly texty

Jiří Cerha se narodil 10. června 1943 v Praze. Na pražské konzervatoři vyučoval komponování a zpěv, zabýval se rovněž scénickou hudbou a zhudebňováním klasických literárních děl včetně Shakespearových sonetů.

V roce 1970 založil Cerha s Ladislavem Kantorem vokální soubor C&K Vocal, s nímž o čtyři roky později natočil desku Generace. V osmdesátých letech prošla formace sérií zákazů, od roku 11988 byl Cerha v jejím vedení. Na počátku 20. let se stal členem Spirituál kvintetu, poslední koncert kapela odehrála 13. října v Praze.

red, foto: FB Spirituál kvintet
Témata: Jiří Cerha, Spirituál kvintet, C&K Vocal

zavřít