LIVE: Justin Bieber v Praze vsadil všechno na show. Koncert odzpíval na playback

Vydáno 13.11.2016 | autor: Kateřina Nováková

Justin Bieber zavítal v sobotu do pražské O2 areny v rámci svého turné ke čtvrtému studiovému albu Purpose. Vyprodaná hala připravila to nejvřelejší přivítání, přesto se od kanadské superstar příliš vděku nedočkala. Zpěv bez playbacku byl spíš výjimka.

LIVE: Justin Bieber v Praze vsadil všechno na show. Koncert odzpíval na playback Justin Bieber dorazil do Prahy poprvé se svým novým albem Purpose. Foto: Jaroslav Noska


JUSTIN BIEBER

O2 ARENA, PRAHA
12. 11. 2016

Odpolední feed internetových bulvárních portálů zaplnily fotky Justina Biebera v pantoflích a šedivé oversize teplákovce. Všechny fanynky v tu chvíli nadšeně zajásaly - konečně je tady! Dvaadvacetiletý hezounek, který budí silné vášně a nikomu není jedno. I když je vám jeho hudba na míle vzdálená, jedno mu upřít nejde, a to zásadní zářez v podobě čtvrté nejprodávanější desky roku 2015. Jde o album Purpose, které se rozhodl podpořit masivním turné po celém světě. O2 arena byla, stejně jako mnoho dalších hal z turné, vyprodána dopředu.

FOTOREPORT: Justin Bieber v Praze: Vyprodanou O2 arenou zněly hity z alba Purpose

S úderem půl deváté show startuje se songem Mark My Words - Bieber zpívá ve skleněné kostce vznášející se nad pódiem, její stěny taguje mezitím svými popisky. V pravém rohu pódia v tu chvíli stojí DJ a kytarista, prostor na něm zabírají i obrovské obdélníkové promítací panely, které slouží zároveň jako jakási U-rampa pro tanečníky. První song zazní ve zkrácené verzi, následuje skvěle rozpumpovaná pecka Where Are Ü Now z dílny dvojice Skrillex a Diplo (aka Jack Ü), podpořená partou tanečníků v bílém. Vlna euforie v tu chvíli zaplavuje celou halu, propracovaný a skvěle odpíchnutý start slibuje parádní jízdu po celý večer.

Jenže nejen tyhle, ale bohužel i následující písně setu zazní na playback, do kterého Justin sem tam zafrázuje část textu a výškám se raději vyhýbá úplně. Mikrofon rozhodně není to, čemu by věnoval plnou pozornost a ani se nasnaží, aby playback působil věrohodně. Několikrát během show nechá mikrofon ležet na zemi. Změna přichází se songy Cold Water a Love Yourself. Na pódiu vyroste útulná sedačka, na tu Justin usedá a bere do ruky kytaru. Nepředvádí na ni sice nic světového, zato se naplno pouští  do zpěvu a je to poprvé, co playback jako pomocnou berličku vynechá. Zpívá bez chybičky a naprosto čistě.

vložte odkaz, text nemažte

JUSTINE, BAVÍŠ SE JEŠTĚ SE SELENOU?

S tepajícím songem Company se přesouvá společně s tanečníky na instalaci připomínající ze všeho nejvíc boxerský ring. Justin předvede několik povedených salt a během songu hecuje všechny přítomné, halou zní opět masivní playback jeho vokálu. Po asi patnáctiminutové pauze mezi první a druhou částí show vyhlašuje možnost kladení otázek z davu. Otázky jsou jedno velké klišé, na které zpěvák odpovídá dost očekávatelně. Jen malá trocha vášní se rozvíří při otázce: "Jsi v kontaktu se svojí bývalou holkou Selenou?" Odpověď je jasná: "This is personal." A celkem nudnému okénku je konec.



Poslední song před přídavkem odzpívá Bieber na pódiu. Sedí mezi oběma VIP pity, což je vlastně takové VIP stání přímo v prostoru vytvořeném v pódiu. Tahle sranda stála jednoho člověka (resp. jeho rodiče) 26.000 Kč a balíček sliboval i pohled do zákulisí a dárky, tak snad se investice vyplatila. Tma v hale je pak jen na chvíli, během které připraví stage crew bazén pro přídavek Sorry. Když na něj dojde, na Justina a jeho tančící parťáky v něm padá déšť. V závěru písně děkuje zpěvák srdečně svým tanečníkům a každému z nich věnuje vřelé objetí. V tuhle chvíli by si ale přece zasloužili nejvíc pozornosti hlavně jeho fanoušci, kteří do vstupenky investovali nemalé peníze, toužebně vyhlíželi včerejší večer a první návštěvu svojí modly v Čechách.

VIDEO: Justin Bieber loví Pokémony. Na ulici si ho nikdo nevšiml

Jak to celé shrnout? Purpose Tour odstartovala v březnu letošního roku ve Spojených státech a počet zastávek, které před příjezdem do naší O2 areny překročil číslo 80, se musel někde odrazit. Věřme, že nejde o neúctu ani nezájem o fanoušky, ale prostě únavu z náročného turné. Na druhou stranu přivezl Justin Bieber skvěle postavenou světovou show a především sám sebe naživo, což bylo pro všechny jeho hardcore fanynky v sále to nejzásadnější a nejhodnotnější.

Setlist: Mark My Words, Where Are Ü Now, Get Used To It, I’ll Show You, The Feeling, Boyfriend, Cold Water, Love Yourself, Been You, Company, No Sense, Hold Tight, No Pressure, As Long As You Love Me, Children, Let Me Love You, Life Is Worth Living, What Do You Mean?, Baby, Purpose. Přídavek: Sorry.

text: Kateřina Nováková, foto: Jaroslav Noska

Témata: Justin Bieber, Purpose, pop, playback, koncerty, O2 arena

3,00

čtenáři

hlasuj
zavřít