LIVE: Lucie slavila v Trnavě se zpožděním, přivezla pyrotechnické efekty i Lenku Dusilovou

Vydáno 05.06.2017 | autor: redakce

Chtělo by se říct, že legendární Lucie nestárne. A to doslova a do písmene. Nejenže jejich hity znají jak staří, tak i mladí, ale putují časem, jak je napadne. Loni jeli turné ke svým třicetinám. A letos se v rámci třicátých oslav a o rok starší zastavili v Trnavě. Zkrátka si dali menší opáčko před chystanou novou deskou a turné, které mají naplánováno až na příští rok.

LIVE: Lucie slavila v Trnavě se zpožděním, přivezla pyrotechnické efekty i Lenku Dusilovou Lucie slavila v Trnavě se zpožděním, přivezla pyrotechnické efekty i Lenku Dusilovou. Foto: Karel Prchal


LUCIE
CITY ARÉNA, TRNAVA
3. 6. 2017

Jak to jenom říct, nebo spíše napsat. Když jsem se chystal na koncert, nějak ve skrytu duše jsem očekával, že zaslechnu i to, co jsem ještě od Lucie neslyšel. Nějakou novou věc, na které pilně pracují. Myslel jsem si, že se jako malí kluci pochlubí novým soundem a všem v Trnavě spadne brada až do podzemních garáží. Ale nestalo se. Ještě neuzrála doba. Nebo spíše písně nejsou ve stavu, kdy mohou bezpečně vyletět z hnízda.

FOTOREPORT: Lucie v Trnavě

Potvrdil to po koncertu i Michal Dvořák: "Ještě je nemáme hotové," uvedl stručně. A proč si přijeli zahrát zrovna do Trnavy a s rok starým oslavným programem? "Na Trnavu se loni nedostalo, tak jsme koncertu udělali letos," vysvětlil Dvořák.

POZDRAV Z TERASY A HURÁ NA PÓDIUM

Takže už víme všechno. Vraťme se však na začátek koncertu, o který byl velký zájem. Dokládá to fakt, že ještě o půl deváté se táhla dlouhá fronta fanoušků před stadionem. A to se mělo za třicet minut začít. Krátce po jednadvacáté hodině všímaví diváci zahlédli na terase nejvyššího patra hotelu City část kapely, jak sleduje plnící se plochu a kyne svým oddaným. O pár minut později a s takty Rouháš se bohům už celá Lucie stála u svých pracovních nástrojů a na značkách na pódiu.

vložte odkaz, text nemažte

"Mrakomor" P.B. CH. pocházel po pódiu a moc se s nikým nekamarádil. David Koller pendloval mezi bicími, kytarou a lávkou do davu před pódiem. Občas vzal kolem ramen "knížete" Roberta Kodyma, aby si pohotoví fanoušci udělali skupinovou fotku kapely. Michal Dvořák zase ovládal svá technická a futuristicky vyhlížející udělátka (marťanské klávesy a bezstrunnou kytaru).

HITY, KAM SE PODÍVÁŠ

První pyrotechnické efekty se objevily, když Vona řekla jo. V pozadí postávala a do rytmu se zatím vlnila Lenka Dusilová čekající na svou příležitost. Stala se už tradičním hostem turné. Stejně jako Adam Koller, který je druhým a nepostradatelným bubeníkem. Loni ještě byli speciální hosté z řad bývalých členů Lucie v čele s Michalem Penkem. Ani jeden z nich však do Trnavy nepřijel. Ale nikomu to nevadilo. Přišlo se na osvědčené hity a ty zazněly všechny.

Lucie vydá po šestnácti letech nové album Evolucie a vyrazí na halové turné

Takže vcelku vydařený večer, který v závěru orámovaly vysoko šlehající plameny při tradičních Dotknu se ohně a hitovce Oheň. V přídavcích si celý stadion zahulákal na Panice a Černé anděly a nakonec došlo i na Medvídka. A ani se nemusela dodržovat dvaadvacátá hodina. Což bylo velice příjemné. Vynikly všechny barvy a tóny mohutného světelného parku.



Lucii se nedá nic vytknout a nezbývá než čekat na novou desku Evolucie a těšit se na určitě zcela novou monstr show, která nás nemine příští rok v listopadu. Chystají se na ostravskou Ostravar arénu (13. 11.), brněnskou DRFG arénu (18. 11.) a nevynechají ani pražskou O2 arenu (24. 11.). Zatím jsou vypsány jenom tyto tři termíny a místa. Ale s přibývajícím časem a počtem prodaných vstupenek nejspíš budou muset zase nějaký ten termín přidat.

Setlist: Rouháš se bohům, Vona říká jo, Pohyby, Laura, Až tě potkám, Zkamenělý dítě, Utíkej, Trumpety, Lucie, Krev a RnR, LSD, Sen, Dal bych ti co chceš, Daniela, Šťastnej chlap, Šrouby, Dotknu se ohně, Oheň, Amerika. Přídavky: Chci zas v tobě spát, Panic, Černý andělé, Medvídek

Text a foto: Karel Prchal

Témata: Lucie, koncerty, David Koller, Robert Kodym, Michal Dvořák, P.B.CH.

4,00

čtenáři

hlasuj
zavřít