David Koller opouští kapelu Lucie. Rozcházíme se v dobrém, uvedli členové

Vydáno 04.02.2024 | autor: iREPORT

Lucie bude hrát bez Davida Kollera. Fanouškům to oznámila na sociálních sítích s tím, že zpěvák s ní ještě odehraje nasmlouvané koncerty do konce letních prázdnin. Důvodem je údajně to, že se chce Koller věnovat rodině a vlastním projektům.

David Koller opouští kapelu Lucie. Rozcházíme se v dobrém, uvedli členové David Koller opouští kapelu Lucie. Rozcházíme se v dobrém, uvedli členové

Příští rok oslaví Lucie čtyřicet let, ovšem už bez Davida Kollera, který v ní působil od roku 1987. Jeho odchod oznámila legendární sestava ve stručném prohlášení na sociálních sítích. „Rozcházíme se v dobrém,“ stojí něm mimo jiné. „David by se rád věnoval především svojí kapele a rodině.“

ROZHOVOR | David Koller: Je jedno, pro jakou kapelu skládáš. Důležité je, aby se člověk za výsledek nemusel stydět

Nasmlouvané koncerty do konce prázdnin ještě Lucie odjede v plném složení. Fanoušci ji tak budou moci vidět mimo jiné na putovním festivalu Hrady.cz, který čítá osm zastávek po celé republice.

Není to poprvé, co se Koller rozhodl pro odchod z Lucie. Poprvé se tak stalo v roce 2005, kdy uvedl, že „nechce svou osobou obtěžovat spoluhráče“. Na stránkách skupiny tehdy muzikant zveřejnil: „Jsem nesnesitelný, nadmíru ješitný, neposlouchám, navenek se chovám jinak než uvnitř, mám jiné názory, mám rád jinou hudbu, a to vše jsem se dozvěděl minulý týden.“ Od té doby měla Lucie až do roku 2011, kdy spolu vystoupila na Cenách Anděl, pauzu.

Jak zbylí členové ujistili fanoušky, Lucie bude pokračovat i nadále. Chystá nové album a oslavy čtyřicátých narozenin. Zda pouze ve složení Robert Kodym, P.B.CH. a Michal Dvořák, nebo k sobě přibere na místo Kollera někoho jiného, zatím tají.

Lucie vznikla v roce 1985, kdy ji založili Robert Kodym a P. B. CH. V devadesátých letech byla jednou z nejpopulárnějších kapel na domácí scéně, vyprodávala velké haly a pravidelně bodovala v Českém slavíkovi, na Cenách Anděl i Žebříku. Po odchodu Michala Dvořáka a následně i Davida Kollera si mezi léty 2005 a 2012 dala pauzu, po níž první – nejprve soukromý – koncert odehrála 7. prosince 2012 v pražském Rudolfinu.

Příběh českého hitu: David Koller – Chci zas v tobě spát

Ačkoliv se David Koller proslavil jako lídr Lucie, hraje či v minulosti hrál i v dalších sestavách. Například v Jasné Páce, Pražském výběru, Blue Effectu nebo Žentouru. Po smrti Pavla Grohmana působil jako koncertní bubeník v Chinaski. Zpěvák vystupuje také sólově, aktuální album LP XXIII vydal minulý rok a od března k němu vyrazí na turné.

red, foto: Michal Benák, Martin Hanáček, Filip Čermák
Témata: Lucie, David Koller, odchod

zavřít