LIVE: První den Colours Of Ostrava - George Ezra zaujal pop-folkem, Pharrell Williams s N.E.R.D. bavili tanečky

Vydáno 19.07.2018 | autor: Dominik Pavliš

Festival Colours Of Ostrava ve středu zahájil svůj program. V line-upu nechybí ani pozoruhodná alternativní hudba, jež se ozývá především z Full Moon stage, která se pyšní i nejkomornější atmosférou. Letos ale mohou jásat hlavně fanoušci elektroniky – dramaturgům se povedlo ulovit skvělá jména. Kromě toho je příjemné sledovat, jak se pořadatelé poučili z chyb minulého ročníku - co se týče odbavování u vstupů a dalších organizačních záležitostí, tentokrát vše klapalo, jak má.

LIVE: První den Colours Of Ostrava - George Ezra zaujal pop-folkem, Pharrell Williams s N.E.R.D. bavili tanečky LIVE: První den Colours Of Ostrava - George Ezra zaujal pop-folkem, Pharrell Williams s N.E.R.D. bavili tanečky


COLOURS OF OSTRAVA, DEN PRVNÍ
DOLNÍ OBLAST VÍTKOVICE
18. 7. 2018

Future Islands

Na hlavní scéně festival oficiálně zahájila synth-popová skupina Future Islands. Kdo ji zná pouze z nahrávek, ze živého koncertu mohl být nejdřív lehce v rozpacích, jelikož se její celkový sound a především zpěv od desek dost lišil. Celek působil trochu jako one-man show zpěváka Samuela T. Herringa, kterého doprovází kapela. Jeho projev místy hlasově připomínal Toma Waitse, často znázorňoval sebevražedná gesta a občasně recitované melancholické sloky kladly důraz na naléhavost. Ani nejznámější hity jako Season (Waiting On You) či Ran tolik nevynikly. Nicméně se stále jednalo o dobrý koncert, který v sobě měl prapodivné charisma a jakousi záhadnou energii, rezonující ještě dlouho poté. A právě o to jde.

FOTOREPORT: Propršený první den Colours Of Ostrava roztančili N.E.R.D. s Pharrellem Williamsem

George Ezra

Jeho skladby zná každý, kdo alespoň občas zapne komerční rádio. Méně lidí už by pak věřilo tomu, že právě tento vyspělý hlas patří teprve čtyřiadvacetiletému Ezrovi. Především díky svému zlatu v hrdle a umění zaujmout jednoduchými skladbami si vybudoval popularitu po celém světě. I ta jeho, doufejme, nepředstíraná skromnost je sympatická. George Ezra zkrátka působí jako obyčejný kluk s kytarou, který si nepotrpí na lecjaké výstřelky, ať už na pódiu či mimo něj. Zpěvák fanoušky často roztleskával, nechával zpívat vybrané sloky a celkově jeho show působila komplexně, dynamicky a bez hluchých míst, čemuž dopomáhal také výborný zvuk či doprovodná kapela. V té nechyběly ani dechy. Suma sumárum je Ezra zářným příkladem toho, jak by nejspíše měl vypadat stadiónový písničkářský pop-folk.

N.E.R.D.

V posledních letech hip hop táhne a Pharrell Williams je ikona, která si už může dovolit téměř cokoliv. Například z přibližně osmdesáti procent odehrát koncert na playback a hezky si u toho zatancovat. A kupodivu to fungovalo. Jednalo se samozřejmě o koncert tria N.E.R.D., ale co si budeme povídat, nikdo nespustil oči z Pharrella v bílém tričku a zelených šortkách. Obklopeni tanečnicemi předvedli megalomanskou show, střihli si kus coveru Hollaback Girl od Gwen Stefani nebo Seven Nation Army od The White Stripes. Obrovskou radost způsobil Williams pár šťastlivcům z publika, kteří si s nim zatančili přímo na pódiu. Příjemné završení prvního dne festivalu.

text: Dominik Pavliš, foto: Jiří Staněk

Témata: Colours Of Ostrava, N.E.R.D., Pharrell Williams, George Ezra, Future Islands

4,00

čtenáři

hlasuj
zavřít