LIVE: Stroy v Lucerna Music Baru: Premiéra klipu, divokost i akustické písně

Vydáno 28.06.2016 | autor: Hana Bukáčková

V pražském Lucerna Music Baru v pondělí vystoupili The Atavists a Stroy. Druzí jmenovaní v premiéře představili nový videoklip. Večer se nesl ve znamení tvrdší muziky -  rocková image vládla nejen na pódiu, ale i v publiku. Skalní fanoušci udělali správný bengál především v závěru koncertu.

LIVE: Stroy v Lucerna Music Baru: Premiéra klipu, divokost i akustické písně Stroy v Lucerna Music Baru křtili nový klip. Foto: Čestmír Jíra


STROY
+ THE ATAVISTS
LUCERNA MUSIC BAR, PRAHA
27. 6. 2016

Večer začali hodně zostra a dost hlučně kluci z kapely The Atavists hrající jednu rockovou pecku za druhou. Mělo to správný drive už od prvních tónů. Málokdo by věřil, že spolu fungují teprve dva roky. Zvuk měli vychytaný, zněli neokoukaně a světově, muzikanti si navíc hráli s jednotlivými tóny.

FOTOREPORT: Stroy v Lucerna Music Baru pokřtili další audiovizuální klenot

Sázeli jednu věc za druhou a nemarnili čas zbytečným tlacháním, ani nečekali na potlesk a skladby na sebe plynule navazovaly. Jejich sound působí nápaditě a neotřele, trochu připomíná americký rock ze 60. a 70. let. Představili tu pecky ze svého debutu Bad Times, který vydali na konci minulého roku. Během vystoupení si nešlo nevšimnout růžové tamburíny, která vynikala mezi všudypřítomnými tmavými barvami.



POŘÁDNÁ ROCKOVÁ IMAGE

Kapela Stroy uvítala fanošky nejprve gotickým chorálem, než se na pódiu zjevila sama parta kolem Michala Skořepy, kterého mimo jiné můžete znát z občasného hostování na koncertech spřátelené skupiny Imodium. Muzikanti nezapomněli ani na rockovou image. Skořepa měl na pravém rameni červený obtisk ruky, zvýraznil si oči, baskytarista vystupoval celý pomalovaný a všichni na sobě měli atypické svářečské brýle, včetně bubeníka, který je z očí nesundal po celou dobu vystoupení. 

vložte odkaz, text nemažte

Zněli dost tvrdě a syrově. Bubeník chvílemi bubnoval vestoje a dodával koncertu grády, Skořepa se díval místy nepřítomným výrazem. Hráli hudbu na pomezí grunge, rocku a metalu. Sypali jednu pecku za druhou a jeli téměř bez přestávek a mluveného slova. Zazněly i novinky, které ještě nejsou nikde ke slyšení.



Skořepa se ptal lidí, jestli meditují, a podivil se nad zvláštní reakcí. Ti co řekli, že ano, řvou, což je paradox smyslu meditace. Tím si udělal oslí můstek k další písničce Meditation. Vzpomněl i na maminky s tím, že musí zahrát něco i pro ně, a tak došlo na akustické verze písní, které jinak prakticky nehrají. Nezapomněli na skladbu o Nataše, kterou potkal v minulém životě.



BLÁZNIVÝ KLIP A VÝPADEK ZVUKU

Zlatým hřebem večera bylo představení zbrusu nového klipu ke skladbě Undead, kterou najdete na EP Like It Or Not, natočeném v Los Angeles s věhlasným producentem Alainem Johannesem. Premiéru nejdříve provázely technické problémy, klip totiž běžel bez zvuku. Napodruhé už se to zdárně podařilo. První polovina klipu byla parodií na boybandy z 90. let a jejich přeslazená a srdceryvná gesta. V té druhé nastal zvrat a viděli jsme scény jak z hororu, všichni byli od krve a špíny. 

Internetovou premiéru si klip odbude v úterý 28. června ve 20 hodin u nás na iREPORTu.

Text: Hana Bukáčková, foto: Čestmír Jíra

Témata: Stroy, Michal Skořepa, The Atavists, premiéra videoklipu, Lucerna Music Bar, koncerty, rock

3,50

čtenáři

hlasuj
zavřít