LIVE: Todd Terje přivezl ze severu do MeetFactory ovocnou taneční hudbu

Vydáno 18.06.2016 | autor: redakce

Komorní prostory Meetfactory naplnily zvuky hravého seveřana Todda Terjeho. Norský umělec se proslavil především hravým a odlečeným hitem Inspector Norse. Letos to bylo poprvé, co jsme si jeho set mohli poslechnout v Praze živě. A stálo to za to. 

LIVE: Todd Terje přivezl ze severu do MeetFactory ovocnou taneční hudbu Todd Terje umí dostat publikum do varu

TODD TERJE + DIOM, ROI PEREZ
MEETFACTORY, PRAHA
17. 6. 2016
(fotografie jsou pouze ilustrační)

O přípravu publika se postaral plzeňský DJ Diom, z jehož setu jsme slyšeli jen část. Škoda, protože podle nadšení fanoušků to musel být povedený výkon.

V závěru klubového jara přispěchají Car Seat Headrest, Sun Kil Moon či Todd Terje

Hlasitý aplaus doprovázel Todda už při nástupu k pultu. Pobízet se dlouho nenechal a rovnou pustil do přítomných svou taneční nálož. Slova "odlehčený" a "hravý" jsou ta pravá k popisu celého setu. Todd Terje se nebojí experimentovat s exotickými samply a všemožnými zvuky, které samy o sobě mohou znít až absurdně.

OVOCNÁ SHOW Z NORSKA

Sám umělec se kdysi nechal slyšet, že má svou hudbu rád hodně ovocnou, čímž vystihl jak svou tvorbu, tak show. "Hodně poklepávání, hodně pitomých efektů." Vtip rozhodně nepostrádá ani on, ani hudba, kterou produkuje. Skladbou Strandbar si své fanoušky získal a mohl je požádat snad o cokoliv. Nikoho však prosit nemusel, protože prostor před pultem se rychle proměnil ve směsici pohybů roztančených lidí.



Pár kusů reflektorů a stroboskop, to a vlnivé projekce za zády umělce tvořilo vizuální kulisu tohoto setu. Na závěr Todd zařadil již zmíněný hit Inspector Norse, čímž vystoupení orazítkoval jako jeden z těch hodně povedených tanečních zážitků. Fanoušci, již úplně propocení, tančili a úsměvy na tvářích potvrzovali radost, kterou nám sem ze severu přivezl.

vložte odkaz, text nemažte

ROI PEREZ JAKO POZVÁNKA DO BERLÍNA

Nutno však říci, že publikum by jistě uvítalo set o něco delší. Pravidla ale určuje Todd, takže jsme se mohli těšit ještě na izraelského DJ jménem Roi Perez.



Návštěvníci MeetFactory se z podstatné části přesunuli před budovu na příjemný noční vzduch, ale Roi Perez se je snažil přesvědčit, že uvnitř je to o fous nebo dva lepší. Sál se sice trochu vyprázdnil, ale na životě mu to neubralo. Stroboskop jel naplno a temný Roi, hrající převážně v Berlíně, nás bavil stejnou měrou jako Todd. Sečteno a podtrženo - taneční událost, na kterou se nezapomíná. Kdo se chystá do Berlína, určitě by neměl vynechat Pereze v proslaveném Panoramabaru.

text: Daniel Kopecký, foto: harderbloggerfaster.com

Témata: Todd Terje, taneční hudba, party, MeetFactory, Norsko, hudební akce

4,50

čtenáři

hlasuj
zavřít