Nové album Adele na Spotify a v dalších streamovacích servisech nebude

Vydáno 19.11.2015 | autor: redakce

Deska 25 britské zpěvačky Adele je nepochybně nejočekávanějším albem tohoto roku. Podle magazínu Billboard se dokonce odhaduje, že se jí jen za první týden prodá na dva a půl milionu kopií. Jenže kdo si myslel, že si album poslechne ve službách jako Spotify či Deezer, má smůlu. 

Nové album Adele na Spotify a v dalších streamovacích servisech nebude Adele při vystoupení se singlem Hello na NRJ Awards

Informaci o tom, že Adele odmítla poskytnout novou desku streamovacím službám, uveřejnil deník New York Times den před vydáním alba. Sama zpěvačka ji odmítla komentovat. Zdroj se přitom odvolává na tři blízké spolupracovníky 27leté umělkyně.

VIDEO: Adele představila živě novou písničku When We Were Young

Adele prý zařazení nové desky do nabídky streamovacích služeb dlouho zvažovala, nakonec se ale rozhodla jít ve stopách Taylor Swift. Ta loni odmítla s uživateli těchto servisů sdílet album 1989, taktéž komerčně nejočekávanější desku roku. 

VIDEO: Podívejte se, jak Adele zazpívala Hello živě na NRJ Awards

Album 25 vychází 20. listopadu. Obchodníci očekávají podobně fenomenální nástup, jaký před pár týdny předvedl singl Hello - toho se jen v USA za první týden prodalo více než milion kopií. Minulou nahrávku 21, vydanou v roce 2011 a oceněnou porotou Grammy i Brit Awards, vlastní přes 30 milionů posluchačů.

NY Times, jm

zavřít