HITPARÁDY (21.): Xindl X pořád kraluje v Česku, ve světě je nesesaditelná Adele

Vydáno 18.11.2015 | autor: Josef Martínek

Adele s Hello nadále suverénně kraluje světovým žebříčkům, v Česku nám zase rádia stále dokola pouští aktuální hit Xindla X. Z prodejen zase nejvíc mizí CD Kryštof. 

HITPARÁDY (21.): Xindl X pořád kraluje v Česku, ve světě je nesesaditelná Adele Xindl X a Mirka Miškechová na koncertě v pražském Divadle Hybernia

XINDL X BODUJE S CUDZINKOU

Už několik týdnů je nejhranější písničkou v našich rádiích Cudzinka v tvojej zemi. Xindl X a Mirka Miškechová mohou načasování rádiových dramaturgů jedině kvitovat: zrovna totiž jedou společné turné po divadlech, takže o návštěvnost určitě nemají nouzi.

Na druhé místo se už prokousal Lost Frequencies, bronz berou Anna Naklab & Alle Farben & Younotus se svou Supergirl. Minule jsme poukázali na fakt, že v první stovce úplně chybí nový hit Hello Adele, který už všude jinde žebříčky dobývá. Tento týden se ale asi tvůrci playlistů chytili za nos, Hello totiž startuje rovnou na 16. pozici. Kdo ví, třeba ho už za týden najdeme i v první desítce.

HITPARÁDY (20.): V Česku je nejposlouchanější Adele, rádia ji ale ignorují

O první pozici albového pořadí se poslední týdny přetahují Kryštof a Karel Gott. Zatímco 39násobný Zlatý slavík byl v čele minulé kolo, tentokrát se zpět na jedničku vyšvihl Kryštof. Možná k tomu přispěla i mánie kolem lístků na jarní klubové turné, které zmizely za pouhý den. Kdo vstupenku nepořídil, musí spoléhat na některý z festivalů nebo na chystaný druhý ročník Kryštof Kempů. Nejvyšší novinku má na třetím stupínku Petr Hapka. Blíží se výroční koncert k jeho loňskému úmrtí, a tak přijde vhod Zlatá kolekce.

Kryštof, Apocalyptica a další: TOP 17 fotek října

Na šestce je reedice alba 1 Beatles, další novinka pak následuje na čísle sedm – Olympic dokončil svou trilogii Souhvězdí. Tentokrát došlo na Souhvězdí drsňáků. Do Top 10 se vecpala i 9. Ellie Goulding a Delirium, po dvou pražských koncertech se na 16. místo vyšvihla Madonna díky Rebel Heart. Ve třetí desítce se usídlil Petr Kolář s A proč ne (21. pozice) a také Seal, jenž je s řadovkou 7 na 30. místě.

V ZAHRANIČÍ STÁLE NIKDO NENAŠEL RECEPT NA PORAŽENÍ ADELE

Do třetice všeho dobrého – znovu si britský žebříček podmanila Adele s Hello. Druhý je – také již potřetí – Justin Bieber se Sorry. Aspoň třetí místo je nové – Fleur East a Sax. Zajímavá novinka se nachází na čísle 14, kam se probojovali Coldplay s Adventure Of A Lifetime. Jde o první singl z nové desky, která vyjde už 4. prosince.

AUDIO: S Coldplay budou na nové desce zpívat Beyoncé i Noel Gallagher. Poslechněte si první singl

V albech se také situace na jedničce nepohnula – Elvis Presley udržel vedení s If I Can Dream, a to i přesto, že mu na záda dýchaly dvě novinky. Přitom by leckdo očekával, že Delirium Ellie Goulding bude vzhledem k úspěchu hitu Love Me Like You Do i rostoucí zpěvaččině popularitě favoritem na zlato. Nakonec je z toho ale až třetí místo, když Ellie přeskočila i děvčata ze skupiny Little Mix. Třeba se ale Delirium dočká triumfu později – minulá studiovka Halcyon vystoupala na čelo až po více než roce od vydání.

Singlový žebříček nevykazuje příliš změn ani v Americe – Hello je držákem a nepochybně hitem podzimu. Za Adele je druhý Drake s Hotline Bling, zpět na stupně vítězů se bronzem vrací Justin Bieber zásluhou Sorry. Čtyřku bere The Weeknd s The Hills.

Američané neprokázali tentokrát moc invence ani co se výběru alb týče, také tam totiž zůstává vítěz stejný. Chris Stapleton vede znovu s Traveller, na dvojku se posunul Eric Church díky Mr. Misundrestood. Nejvyšší novinku má Ellie Goulding, stejně jako v Británii vystoupalo její Delirium na trojku. Reedice 1 Beatles je za mořem šestá, což znamená o příčku horší postavení než na ostrovech.

text: Josef Martínek, foto: Kamush Ostružinová

zavřít