POST SCRIPTUM (32): Američanům se nelíbila politická Beyoncé na Super Bowlu. Chystají protest

Vydáno 11.02.2016 | autor: Simona Knotková

Halsey má problémy se škatulkami, Jessie J trápí krajané a Madonnu pro (ne)změnu opět zradil pódiový kostým. Ještě větší trable ale prý způsobila Beyoncé na letošním Super Bowlu.

POST SCRIPTUM (32): Američanům se nelíbila politická Beyoncé na Super Bowlu. Chystají protest Také letos se ve Spojených státech razí heslo - kdo není uražen jakoukoliv maličkostí, není správný Američan

NEPŘIZPŮSOBIVÁ A NEPOHODLNÁ HALSEY

Debutantka Halsey je jeden z největších objevů loňského roku. Přestože je její hvězdička na nebi nejvyšší popové ligy zatím malá, pusu má jednoznačně pořádně proříznutou. V interview pro Rolling Stone vyjádřila například své znechucení nad škatulkami, které z ní vlastně dělají věčného outsidera. "Říkáte, že moje hudba je příliš temná na pop, moc popová na alternativu a rádia s urban hudbou se jí nedotknou, takže tu vlastně máme nahrávku, která nikam nepasuje. A co ještě může být víc alternativního než tohle?"

POST SCRIPTUM (31): Přání smrti - bývalý spoluhráč vzkazuje Marilynu Mansonovi, aby se zastřelil

Dál pokračuje: "Žánry v roce 2016 jsou naprostá kravina. Polovina tracků na hiphopovém rádiu je ve skutečnosti popová, stejně jako polovina tracku na zas*aným alternativním rádiu. A popové rádio nemá ani páru, co, ku*va, hraje."

 A pod to se asi můžeme podepsat, ne? Žánry v hudbě prostě už nechceme!

JESSIE J SE ZLOBÍ NA SVÉ KRAJANY

Nedoceněná. Tak se podle svých slov cítí zpěvačka Jessie J. Zatímco Spojené státy jí prý leží u nohou, domovské Británii je šumák, o čemž svědčí i absence v nominacích na letošní Brit Awards. "Jsem z toho smutná. Přitom mě už nominovali na Grammy, na VMA's… V Americe mě považují za jednu z největších zpěvaček," sdělila magazínu Women's Health. Většina Američanů ale v reakcích na její komentář o ničem takovém neví. Někteří se dokonce zmateně ptají, kdo to vůbec je Jessie J.

Nominace na Brit Awards: Favoritce Adele bude konkurovat i Amy Winehouse

Tak příště, Jessie, asi trochu víc pokory. Zdravé sebevědomí je fajn, ale když se poněkud míjí skutečnosti, zní to spíš jako velkohubost. A na tu jsou v tvojí domovině jiní experti.

MADONNINY KOSTÝMY VRACÍ ÚDER

Madonnu nemá asi nějaká síla nahoře ráda. Sedmapadesátiletá zpěvačka se tolik snaží mít stále impozantní show, a držet tak krok se svými mladšími kolegyněmi, ale osud si s ní vyloženě tropí žerty. Vzpomínáte na faux-paus z loňských Brit Awards, když kvůli příliš uvázanému plášti sletěla ze schodů? Tak si představte, že kostým ji zradil znovu!

Stalo se tak během koncertu v Bangkoku, když Madonna zpívala skladbu Material Girl. Dva tanečníci jí měli sundat svatební závoj, jenže ten se na její hlavě napevno usadil a nemínil z ní sklouznout. A interpretka měla co dělat, aby celou situaci ustála. Jelikož Madonně samotné se ale nakonec zase nic nestalo, nezbývá nám než se opět modlit za kostyméra a dva nešťastníky z pódia.

BEYONCÉ NA SUPER BOWLU

Spojené státy mají po finálovém Super Bowlu a tamní média jsou unešená z vystoupení Coldplay, Beyoncé a Bruna Marse (a samozřejmě i z hymny Lady Gaga). Víceméně. Objevují se totiž i hlasy, které kritizují údajné politické zabarvení vystoupení Beyoncé. Na vině je tomu zejména prezentace jejího nového singlu Formation, který se i se svým klipem staví za práva černochů a kritizuje brutalitu americké policie. A to si teda prý dovolila hodně.

VIDEO: Na Super Bowlu vystoupili Coldplay, Bruno Mars i Beyoncé. Lady Gaga oslnila americkou hymnou

"Tohle je fotbal, ne Hollywood. Myslím, že je opravdu nehorázné, že Super Bowl využila jako platformu k útoku na policii, která ji chrání, chrání nás všechny a díky ní jsme naživu," nechal se kupříkladu slyšet rozzuřený Rudy Guiliani, bývalý starosta New Yorku. Zpěvačka byla dokonce sama nařčena z podněcování rasismu a nenávisti! Kritici jejího počínání proti ní naplánovali celodenní protest.

Musela to být zkrátka pořádná pálka mezi oči, když v čase národního svátku pohodlným a ignorantským Američanům někdo hodil přímo do obličeje aktuální problémy. A největší vtip je v tom, že Formation je víc než politický protest hlavně demonstrace sebevědomí a oslava vlastní rasy. A to snad zakázané ještě není.

text: Simona Knotková

zavřít