TOP 10 nejočekávanějších českých desek roku 2017: Chinaski, Mandrage, Debbi nebo Vypsaná Fixa

Vydáno 08.01.2017 | autor: Josef Martínek

Rok 2017 začal teprve před pár dny a ne všichni domácí interpreti už oznámili svoje plány. Přesto je již nyní jisté, že se posluchači tuzemského mainstreamu v následujících dvanácti měsících nudit nebudou. Připravili jsme přehled deseti nejočekávanějších titulů. 

TOP 10 nejočekávanějších českých desek roku 2017: Chinaski, Mandrage, Debbi nebo Vypsaná Fixa Chinaski na brněnském koncertu k albu Rockfield. Foto: Petr Brodík


Chinaski

Po vzoru minulé (a velmi úspěšné) desky Rockfield se Chinaski rozhodli také další řadovku nahrávat v cizině. Tentokrát na etapy a v různých zemích. Již na prosincových koncertech hráli Malátný a spol. novinku Tamaryšek, nyní vstupuje do éteru také první rádiový singl.

Michal Malátný interview: Úspěch s Rockfieldem nás nakopl a dal nám sebevědomí

Mňága a Žďorp - Třínohý pes

Na předvánočních koncertech slíbila Mňága a Žďorp fanouškům v Praze, že příště zde zahraje až s novou deskou. Tu by měla kapela představit na velkém koncertu ve Foru Karlín, kterým bude slavit 30 let na scéně. Lídr skupiny Petr Fiala nám v novoroční anketě prozradil, že novinka se bude jmenovat Třínohý pes.

TOP 10 nejočekávanějších zahraničních desek roku 2017: Depeche Mode, Foo Fighters, Marilyn Manson, Taylor Swift a další

Anna K. - Světlo

Nové album plánovala Anna K. už na podzim loňského roku, jenže pak přišla nabídka na účast v taneční soutěži Star Dance, a tak se deska dostane k fanouškům až v únoru. Bude se jmenovat Světlo a i podle singlu Vždycky se budeme znát se na ní zpěvačka představí v o dost optimističtější podobě, než na minulé studiovce Relativní čas z roku 2011. V březnu pak vyrazí na turné.

Anna K. si na koncert v Mikulově přizvala Davida Kollera



Slza

První album Katarze je již třikrát platinové a nyní se čeká, zda Slza úspěch zopakuje. Dvojice, která nadchla především mladé fanoušky, oznámila, že druhá deska vyjde 13. října. První singl prý plánuje představit už během jara. Kdo ví, třeba na nějakou ochutnávku nové hudby dojde i na vyhlášení cen Žebřík v Plzni, kde Slza 10. března zahraje.

vložte odkaz, text nemažte


Divokej Bill

Píseň Tsunami se stala pilotním singlem z právě chystaného, v pořadí již sedmého studiového alba. "Na nové desce jsme začali pracovat zhruba před rokem. Měli jsme hodně hraní a taky nás dost zaměstnala příprava a nahrání živáku Doma, takže k plnému soustředění na album dochází právě teď," říká zpěvák Vašek Bláha. Protože na jaře Billové vyrazí na velké open air turné, dá se očekávat, že album vyjde již během následujících měsíců.

Vypsaná Fixa

První signál, že chystá Vypsaná Fixa nové album, přišel již v září, kdy měla premiéru skladba Trpaslík. Samotný proces vzniku další studiové desky nebyl úplně tradiční. Spolu s producentem Ondrou Ježkem si vytipovali několik míst po České republice, na kterých písně nahráli. Již koncem ledna vyjede Fixa na turné, zahraje i 10. března na vyhlášení Žebříku v Plzni.

Mandrage

Rok 2016 věnovali Mandrage hlavně koncertování a v roce 2017 chtějí vydat novou studiovku. Na té již nyní pilně pracují. "Rádi bychom album točili v Red Bull studiu v Berlíně a pokud vše půjde podle plánu, album bude venku na podzim," prozradila nám kapela v novoroční anketě. Zatím poslední studiovka Potmě jsou všechny kočky černý vyšla předloni.

ANKETA (I.): Co přejí Mandrage, Debbi, Skyline, Ewa Farna, Slza, Thom Artway, Smrtislav a další do nového roku?


Debbi

Po čtyřech letech by se mohla albově připomenout Debbi, majitelka jednoho z nejzajímavějších hlasů mezi tuzemskými zpěvačkami. Ta sice loni hostovala v Lipově hitu Štěstí a vydala singl Hard To Believe s Marcellem, zpěvákem No Distance Paradise, album ale s producentem Dušanem Neuwerthem dokončit nestihli. Napravit to chce rusovláska s německými kořeny letos, deska by prý mohla vyjít ještě v první polovině roku.


Mydy Rabycad

Během dvou let od posledního alba Glamtronic zažili Mydy Rabycad samé úspěchy. Hráli na maďarském festivalu Sziget, na prestižním britském Glastonbury nebo třeba až v daleké Jižní Koreji. Novou desku začali připravovat už loni, koncem roku se jim dostalo jedinečné možnosti nahrávat v berlínských Red Bull Studios. Kapela kolem Žofie Dařbujánové rozhodně neusíná na vavřínech.

Michal Hrůza

V letech 2012 a 2014 zabodoval Michal Hrůza dvoudílným albovým projektem Noc a Den, poté však na několik měsíců z hudebního života úplně vypadl, když se po napadení v Ostravě podrobil operaci mozku. Svou první desku po návratu vydá v roce 2017. Doprovodí ji koncerty na zámcích, které tématicky pojmenoval Hrůza na zámku.



Na novince pracují také Imodium, David Stypka, Sebastian, Ben Cristovao, LipoZrní, J.A.R. a mnoho dalších českých interpretů a kapel. 

Témata: nové desky, Chinaski, Mňága a Žďorp, Anna K., Mydy Rabycad, Debbi, Vypsaná Fixa, Mandrage, Divokej Bill, Slza, Michal Hrůza

zavřít