Thom Artway interview: Zpívám anglicky, ale v Londýně cítím, že britskou kulturu znám málo

Vydáno 08.01.2018 | autor: redakce

Thom Artway dostal díky výhře v projektu Czech Fresh jedinečnou možnost natáčet videoklip v YouTube Space London a ulicích Londýna. Píseň All i Know bude rovněž singlem k chystanému albu, které vyjde na podzim tohoto roku. O natáčení, které vedl režisér Jakub Jirásek, nám pověděl více sám muzikant.

Thom Artway interview: Zpívám anglicky, ale v Londýně cítím, že britskou kulturu znám málo Thom Artway interview: Zpívám anglicky, ale v Londýně cítím, že britskou kulturu znám málo

Jak často točíš klipy v zahraničí?
Toto je můj první velký videoklip, který se natáčel v zahraničí. Londýn má neskutečnou atmosféru. Zpívám anglicky a již dlouho poslouchám anglosaskou scénu a najednou jsem v Londýně a cítím, že tu jejich kulturu znám málo. Mám toho hodně naposloucháno, ale není to jenom o hudbě. Moji oblíbení interpreti jezdili double-deckrama, metrem, pili čaj s mlékem. To já jsem u nás na vesnici jezdil do nejbližšího města Karosou a pil čaj s medem (smích). Je to jiné a je krásné užívat toho, kam mě hudba všude posílá. Rád bych se do Londýna vracel častěji.

VIDEOROZHOVOR: Thom Artway - Optimismus potřebujeme k životu

Proč se točí zrovna v Londýně?
Měli jsme možnost využít londýnské studio YouTube Space. Abychom netočili jenom ve studiu na zeleném plátně, tak se filmaři rozhodli, že využijeme i ulic Londýna a celý ten feel bude takový londýnský.

 

A prozradíš nám teda něco víc o klipu?
Videoklip jsme natáčeli na píseň  All I Know. Režie se ujal Jakub Jirásek a kamery Filip Rejč - Black Pear Studio. Točíme s velkým předstihem, což mě baví, protože téměř vždy,  když jsem točil klip, tak to bylo v časovém presu. Mám dobrý pocit z toho, že nemusíme na nic spěchat. Obsah vám neřeknu, ale mám velkou radost, že v něm hraje Anička Šebková, mistryně České republiky v moderní gymnastice!

Takže bude o gymnastice?
Je jí tam hodně! Píseň je o lásce. Taková trošku rychlejší romanťárna.

Kdy půjde videoklip ven?
Měl by vyjít v dubnu a rádi bychom tuto událost ozvláštnili koncertem. Nebude to jen obyčejný koncert. Brzy se dozvíte více!

VIDEO: Thom Artway složil píseň zpěvným ptákům. Poprvé živě zazní na koncertě v Akropoli

Jaká je vůbec tvá zkušenost s YouTube?
Téměř každý na YouTube tráví hodně času. Chodím tam poslouchat hudbu, učit se nové věci. Chodím tam také zahazovat svůj volný čas, kdy se občas dívám na pořádné blbosti.

Čím jsem ale starší, tak přestávám rozumět fenoménu YouTube. Mladí lidé na této platformě často vzhlížejí k těm, kteří nepřináší žádný zajímavý obsah, berou si je za vzory a točí podobná videa. Ve virtuálním světě pak také tráví spoustu času.

Prý jsi v Londýně potkal Mekyho Žbirku?
V letadle s námi letěl Meky Žbirka, kterého mám od mala strašně rád a má můj velký obdiv. Svou minulou desku natáčel v Abbey Road - třeba tam jede zase, říkal jsem si! Na začátku “výletu” mi tady ta milá náhoda udělala velkou radost.

A dal jsi mu desku?
Dal jsem mu své debutové album. Začal jsem ho pro jistotu nosit všude sebou - nikdy nevíš. Jo a říkal, že si to rád poslechne (smích)! 

Autor: Adam Faik, foto: Archiv Thoma Artwaye

Téma: Thom Artway, Meky Žbirka, YouTube Space

 

zavřít