VIDEOROZHOVOR | Tereza Balonová: Jako malá jsem si hrála na Ewu Farnou

Vydáno 15.04.2023 | autor: Andrea Štipčáková

Tereza Balonová si z Hudebních cen Žebřík odnesla ocenění za Objev roku. Minulý rok vydala své debutové album, ale jak nám prozradila, nezahálí a již má hotových několik zbrusu nových písní. Ty zazní mimo jiné na jejím dubnovém koncertu v Malostranské besedě, kde poprvé zahraje za doprovodu kapely.

VIDEOROZHOVOR | Tereza Balonová: Jako malá jsem si hrála na Ewu Farnou VIDEOROZHOVOR | Tereza Balonová: Jako malá jsem si hrála na Ewu Farnou

Debutové album Půlnoc vydala Tereza Balonová v roce 2022 na jaře. „Nejtěžší pro mě bylo na debutové album vybrat písničky. Nejstarší z nich jsem napsala v patnácti, nejmladší, když mi bylo dvacet. Rozptyl byl proto velký. V mém věku se navíc člověk ještě hledá a vyvíjí,“ prozradila zpěvačka.

Tereza Balonová pokřtila debutové album, jeho kmotry se stali Pokáč a Kateřina Marie Tichá

Nikdy se netajila tím, že je velkou fanynkou Ewy Farne. „Ewa je pro mě velkou inspirací. Máme kořeny na podobných místech. Babička mi dala její desku a dodnes si pamatuju, jak jsem se u ní v pokoji zavřela, pustila si živák z koncertu, kdy jí bylo osmnáct, vzala jsem si ovladač, skákala jsem po gauči a hrála jsem si na Ewu Farnou,“ uvedla se smíchem.

Už 27. dubna odehraje Tereza Balonová koncert v Malostranské besedě v Praze. Vůbec poprvé na něm živě vystoupí i s kapelou. „Musím říct, že mě to baví. Má to jinou energii, člověk má větší prostor věnovat se divákům a baví mě to. Doufám, že to bude šlapat.“

Rozhovor: Aleš Materna, video: Jaroslav Noska, foto: Iveta Valentová, Jakub Urbanec, Lukáš Zima
Témata: Tereza Balonová, Žebřík, Plzeň, DEPO2015

zavřít