Žebřík číslo 32 vyvrcholí už tento pátek. Exkluzivními koncerty jej ozdobí Chinaski, Michal Hrůza i legendární Jiří Suchý

Vydáno 02.04.2024 | autor: iREPORT

Už tento pátek 5. dubna se v plzeňském DEPU2015 budou vyhlašovat vítězové 32. ročníku Hudebních cen Žebřík. Bezmála šestihodinovým večerem, během něhož bude předáno celkem 28 cen, provede moderátorské duo Marek Taclík – Žofie Dařbujánová.

Žebřík číslo 32 vyvrcholí už tento pátek. Exkluzivními koncerty jej ozdobí Chinaski, Michal Hrůza i legendární Jiří Suchý Žebřík číslo 32 vyvrcholí už tento pátek. Exkluzivními koncerty jej ozdobí Chinaski, Michal Hrůza i legendární Jiří Suchý

Nejlepší interpreti a skupiny na základě dvouměsíčního hlasování v kategoriích Zpěvák, Zpěvačka, Skupina, Objev, Album, Skladba, Videoklip, Akce a Film za rok 2023 obdrží originální sošky z dílny renomovaného sochaře Václava Česáka.

VIDEOROZHOVOR | Chinaski: Každá kapela má vlastní chemii a podle ní to má dělat

Mezi nominovanými je plejáda zvučných jmen: J.A.R., Chinaski, Jelen, Lucie, Mňága a Žďorp, Gaia Mesiah, November 2nd, Jamaron, Dymytry, Marek Ztracený, Miro Žbirka, David Koller, Michal Hrůza, Vojtěch Dyk, Sofian Medjmedj, Ben Cristovao i David Stypka, Ewa Farna, Lenny, Anna K, Kateřina Marie Tichá či Barbora Poláková.

Ceremoniál doprovodí několik exkluzivních vystoupení. Poprvé se v DEPU2015 koncertně představí se svou kapelou Tereza Balonová, objev loňského Žebříku i Českého slavíka a čerstvá držitelka tohoto ocenění v Cenách Anděl. Exkluzivní show předvede Michal Hrůza s Kapelou Hrůzy a jedno z nemnoha letošních vystoupení absolvují Chinaski, kteří tak odstartují oslavu 30 let na scéně. Rockoví fanoušci se na závěr „žebříkovského maratónu“ mohou těšit na jednu z nejprogresivnějších tuzemských kapel, pražskou sourozeneckou sestavu Jamaron v čele s charismatickou Marií Dostálovou.

Nejpozoruhodnější událostí letošního Žebříku bude unikátní hodinové vystoupení klasika naší kultury, pana Jiřího Suchého za doprovodu orchestru Divadla Semafor pod vedením Jiřího J. N. Svobody.

„Je pro nás obrovskou ctí, že pan Suchý přijal naše pozvání, ačkoliv už mimo své domovské Divadlo Semafor prakticky nevystupuje. Jsme okouzleni jeho neutuchající vitalitou a těšíme se na největší šlágry jeho přebohaté kariéry,“ dodává ředitel Hudebních cen Jarda Hudec.

VIDEOROZHOVOR | Jiří Suchý: Hrozně rád bych lenošil, ale já to nedovedu, jsem workoholik

Hlavním organizátorem je magazín iREPORT, předchůdce časopisu Rock Report. Jeho redakce už v roce 1992 iniciovala čtenářské hlasování, reflektující dění na hudební scéně za uplynulý rok. Od té doby nejlepší hudebníky a jejich díla veřejně oceňuje. Z ankety se brzy stala tradice, která žije nepřetržitě už čtvrtou dekádu.

Spoluorganizátorem Žebříku je Plzeňský kraj a město Plzeň. Záštitu nad tímto ročníkem převzal primátor Plzně Roman Zarzycký. Významnými partnery akce jsou Intergram, Ochranný svaz autorský, Svaz autorů a interpretů, PMDP, Vodárna Plzeň, Plzeňská teplárenská, Kamenictví Chlupsa, Gambrinus, Bohemia Sekt. Projekt vznikl za finanční podpory Státního fondu kultury České republiky.

VIDEOROZHOVOR | Tereza Balonová: Už ve školce jsem se rozhodovala, jestli bicí nebo kytara

Předprodej vstupenek zajišťuje Ticketlive. V prodeji jsou také VIP passy (s bezplatnou konzumací a dalšími benefity). Stávající ceny 690 Kč standard a 1.490 Kč VIP platí do čtvrtka 4. dubna.

Za symbolické vstupné 92 Kč, odkazující na rok vzniku této ankety i na úctyhodný věk nejstaršího účastníka páteční ceremonie, lze sledovat přímý přenos z celé oficiální části akce.

Více na webu www.anketazebrik.cz. Novinky o akci najdete na Facebooku Anketa Žebřík nebo na facebookové události Žebřík číslo 32.

TZ, foto: Lukáš Zima, Jaroslav Noska, Jakub Urbanec, David Kapoun, Iveta Valentová
Témata: Žebřík, Chinaski, Jiří Suchý, Michal Hrůza, Tereza Balonová, Jamaron, DEPO2015

zavřít