ANKETA #2: Plány na léto? Co chystají Jindra Polák, Voxel nebo Klára Vytisková?

Vydáno 18.07.2020 | autor: redakce

Ještě před pár měsíci to mohlo vypadat, že žádná hudba v létě snad ani nebude. Dnes jsou ale výhledy o poznání jasnější, drtivá většina plánů a koncertů přesto padla. Proto jsme se zeptali českých hudebníků, co letos vlastně chystají a jak budou trávit léto. V druhém díle ankety odpovídali Jindra Polák, Zeller, Klára Vytisková, Voxel, Jordan Haj a Radek Bureš.

ANKETA #2: Plány na léto? Co chystají Jindra Polák, Voxel nebo Klára Vytisková? ANKETA #2: Plány na léto? Co chystají Jindra Polák, Voxel nebo Klára Vytisková?

JINDRA POLÁK (JELEN)

Zdá se, že svět se, aspoň u nás, pomalu vrací do normálnějších kolejí a my s ním. Původně to vypadalo, že nebudeme v létě hrát vůbec, teď už máme v kalendáři zhruba dvacet koncertů a přibývají další. Na stránkách i sociálních sítích seznam průběžně aktualizujeme a už se po pauze ohromně těšíme, až se zase s fanoušky potkáme naživo! Na druhou stranu jsme alespoň neplánované volno mohli využít k intenzivní práci na nových písničkách. Pracujeme na třetí autorské desce a z nového materiálu máme velkou radost, už se nemůžeme dočkat, až bude album venku!

Příběh českého hitu: Jelen - Magdaléna

Těšíme se na všechny koncerty! Ta pauza byla hrozně dlouhá a už nám společné vystupování opravdu chybí. Mimo jiné nám tyhle "koronaprázdniny" ukázaly, jak moc jsme na živém vystupování závislí! S klukama jsme samozřejmě v kontaktu online, několikrát jsme se sešli ve studiu, ale být společně na pódiu a zpívat společně s fanoušky, tomu se nic nevyrovná! Pokud jde o dovolenou, já s rodinou zůstáváme v Čechách a plánujeme výlety k vodě a na místa, kam už jsme se dlouho chtěli podívat a nikdy na to nebyl čas.

S rodinou jsme nijak zásadně nemuseli plány měnit, s kapelou naopak úplně - tohle léto mělo, jako ostatně asi pro všechny, vypadat úplně jinak. Na druhou stranu, díkybohu za to, že jsme u nás situaci zvládli tak, jak jsme jí zvládli, a musíme věřit, že teď už bude jenom líp!

ZELLER (COCOTTE MINUTE)

Nějaké plány mám, ale ty se neustále mění. Co je jisté jeden den, druhý den jisté už není. Díkybohu, že nejsme na hraní závislí, protože bychom to jinak museli zabalit. Dlouhodobě je však současný stav neudržitelný.

Cocotte Minute točili pohádkový klip k Vlčímu hradu. Sto tisíc korun na něj věnoval fanoušek

Koncerty naplánované máme, ale popravdě vůbec nevím, kde a kdy hrajeme. Neustále se to totiž mění. Mám v diáři zaznačená pouze data koncertů a až pár dní před nimi mi produkce řekne, kam vlastně pojedeme.

KLÁRA VYTISKOVÁ 

Všechno je teď strašně rychlé. Pár koncertů odehrajeme, já ale budu trávit léto nad merchem, který si chci vyrábět sama, a chystáním na společný koncert s Lake Malawi, který se bude konat 25. listopadu. Moc se na něj těším, nakonec na něm pokřtím i desku Love Is Gold.

V létě bereme naše staré Volvo a jezdíme na road tripy po Čechách. Moře jsme už s koncem korony zavrhli a nějak jsme si rozplánovali české léto a spaní v maringotce a koupání ve splavu. Mimochodem, v tom našem Volvu jezdíme na polích s Albertem Černým i v klipu na Gold.

RECENZE: Love Is Gold, tvrdí Klára Vytisková na druhé sólovce. A opět nezklamala

Plány se mě změnily výrazně, i můj manžel Roman, který je bubeník, měl najednou dost volna. Využili jsme ten čas, který tak na střídačku normálně trávíme v dodávkách s kapelou, za společný čas s rodinou a bylo to super.

VOXEL 

Naše koncertní léto se pomalu rozjíždí, velké fesťáky jsou ale bohužel zrušeny. O to víc si teď ale vážíme a užíváme každé akce, která není zrušená.

ANKETA #1: Plány na léto? Co chystají Kuba Ryba, Matěj Homola, Patricie a další?

Dovolenou tenhle rok dáme doma v Česku, teď si o to víc uvědomuju, kolik krásný míst tu máme... Kromě zrušených koncertů vlastně žádné zásadní změny neproběhly, jen jsem mnohem víc na zahradě a pomáhám doma, tak manželka je nadšena!

JORDAN HAJ

Léto budeme mít asi převážně pracovní, to znamená koncertní a natáčecí. Jelikož se živíme, tak jak se živíme, bude se to vlastně spíš podobat aktivní dovolené. Na začátku tohoto roku jsem si dopřával "luxus" v Thajsku, protože jsem počítal s tím, že vše zas vydělám na plánovaných sedmdesáti koncertech s Demem. O dva týdny později to vypadalo, že vlastně nebude ani jeden, teď zase koncerty jsou, ale jsou to pro změnu úplně jiné koncerty než ty původní plánované.

VIDEO: Emma Smetana a Jordan Haj jsou ve Velvet Dress hrdinové bollywoodského westernu se špatným koncem

V srpnu bych chtěl jít ven s dalším single a klipem. Píseň se bude se to jmenovat A Perfect President a měla by to být taková sebereflektivní zpověď vnitřní rozpolcenosti mojí i celé naší generace. Ten text se pohybuje někde mezi frázemi reklamních sloganů, politickou kampaní a zápisky schizofrenika v léčebně. Klip ještě vymýšlím, ale asi by měl taky oslavovat tuhle labilitu.

RADEK BUREŠ (SKYLINE)

Z plánovaných festivalů se skoro všechno zrušilo, na červenec a srpen nám zbyly dohromady čtyři koncerty. Vzhledem k tomu, že ale zrovna doděláváme naší novou desku, tak se rozhodně nenudíme. Alespoň se člověk může o to víc soustředit na tu finální fázi, která je vždycky největší masakr.

Tančící cirkus Skyline zatřásl Flédou

Každopádně se strašně těšíme na všechny čtyři vystoupení, hrání nám už moc chybí, vždyť poslední koncert jsme měli v prosinci. Vrcholem léta pro nás bude koncert, který se koná 27. srpna v Praze na Výstavišti v rámci Open Air scény Lucerna Music Baru, kde naši novou desku, doufejme, pokřtíme. Na klasickou dovolenou to zatím moc nevypadá, ale naštěstí můžu pracovat i z domova, takže určitě proběhne s rodinou chalupa, babičky a dědové a tak.

Zpracovala: Hana Bukáčková, foto: archiv

Témata: Jelen, Voxel, Skyline, Klára Vytisková, Cocotte Minute, Jordan Haj

zavřít