ANKETA #3: Plány na léto? Co chystají Marpo, Michal Horák nebo Ondřej Polák z O5 a Radeček?

Vydáno 22.07.2020 | autor: redakce

Ještě před pár měsíci to mohlo vypadat, že žádná hudba v létě snad ani nebude. Dnes jsou ale výhledy o poznání jasnější, drtivá většina plánů a koncertů přesto padla. Proto jsme se zeptali českých hudebníků, co letos vlastně chystají a jak budou trávit léto. Ve třetím díle ankety odpovídali Marpo, Michal Horák, Adam Krofian, Ondřej Polák a JEN.

ANKETA #3: Plány na léto? Co chystají Marpo, Michal Horák nebo Ondřej Polák z O5 a Radeček? ANKETA #3: Plány na léto? Co chystají Marpo, Michal Horák nebo Ondřej Polák z O5 a Radeček?


MARPO

18. července jsme tak nějak završili léto vystoupením na TG Fest vol.3. Soustředíme se teď hlavně na novou muziku a na příští rok. Na podzim máme připravených pět, šest speciálních akcí, a to je všechno.

Marpo rapoval a obloha žhnula

Tohle léto si budeme užívat volna. Na týden jedeme do Chorvatska a pak se uvidí. Často se rozhodnu, kam pojedu, až na poslední chvíli.

MICHAL HORÁK

My jsme většinu jarní šňůry úspěšně šoupli na léto a spolu s táborem a dalšími akcemi budu mít celkem napilno. Ale těším se na to už jak malej. Je to moje první sólo šňůra, takže jsem zvědavý, jak to celé bude vypadat. S účastí to vypadá hojně, takže se na to dost těším! Žádnou delší dovču letos nestíhám, ale i tak chci do svého programu nacpat alespoň každoroční výlet na babettách. Minule jsme to dali k Baltu a zpět, letos prubnem Balaton, pokud se nám tedy motory nezadřou hned u Pardubic.

ADAM KROFIAN (THE ATAVISTS)

Naštěstí se nám povedlo zabookovat/obnovit pár letních vystoupení, ale s velkými akcemi, na kterých jsme se měli objevit (Colours of Ostrava, RFP...), máme bohužel nenávratně útrum. I tak ale budeme hrát v srpnu v podstatě každý víkend. Těšíme se na Studnice Fest v Hlinsku, který se koná na konci července, nebo také na festival Krásný Ztráty Michala Prokopa, který proběhne 15. srpna ve Všeticích u Prahy.

Ceny Anděl jsou rozdány, po dvou soškách mají Lucie, Barbora Poláková a The Atavists

Já osobně budu dovolenou trávit pracovně, jelikož se chýlíme k natáčení nové desky The Atavists. Momentálně jsem ponořen do přípravy singlu.

ONDŘEJ POLÁK (O5 A RADEČEK)

Plány jsme museli změnit hodně. Měli jsme teď v létě často hrát, mělo to být vlastně takové naše vysněné léto, spousta koncertů na velkých festivalech. Místo toho nás čekají alespoň nějaké narychlo uspořádané menší akce. Ale i ty mají své kouzlo. Díky zrušeným festivalům a koncertům jsme teď hodně doma, tak si naše ženy snad uvědomí, jak je dobře, když jsme jindy s kapelou pryč z baráku.

JEN

Mé léto bude hodně kreativní, rád bych dokončil alespoň čtyři písničky a natočil dva klipy. Reakce na posledně vydanou písničku Nepůjdem spát mi dodaly hodně motivace, takže ze sebe chci dostat to nejlepší, co v hudbě dokážu. 

Zatím to pořád vypadá, že festivaly i většina koncertů, které jsem měl naplánované, se neuskuteční, nebo se posunou. Hodně jsem se těšil na Colours of Ostrava, Beats for Love a taky na Weeknda.

První zastávkou dovolené bude surfový ráj v Portugalsku. Jsem na prkně už docela závislej, takže vybírám dovolené výhradně podle toho, jestli se tam dají sjíždět vlny. A samozřejmě, že tam musí být teplo. Určitě se ještě podívám na pár míst v Česku, miluju jezdit na vodu s kamarády.

Zpracovala: Hana Bukáčková, foto: archiv

Témata: Marpo, Michal Horák, The Atavists, Adam Krofian, O5 a Radeček, Ondřej Polák, JEN

zavřít