BIZÁR: Dominika Gottová vede ve svém prvním videoklipu dialog s otcem

Vydáno 29.01.2022 | autor: redakce

Dominika Gottová se nikdy neprezentovala jako zpěvačka. Proto všechny překvapilo, když vydala videoklip k písni Pro Tebe, kterou nahrála ve spolupráci s Gabrielem Grillottim. Zatímco on v ní však skutečně zpívá, dcera Karla Gotta "pouze" recituje.

BIZÁR: Dominika Gottová vede ve svém prvním videoklipu dialog s otcem BIZÁR: Dominika Gottová vede ve svém prvním videoklipu dialog s otcem

Videoklip Dominiky Gottové budí rozporuplné reakce. Zatímco na Youtube sklízí od žen pochvalné komentáře, hudební kritici si neberou servítky a debut dcery několikanásobného zlatého Slavíka spíše haní. Místo zpívání v něm totiž Gottová svůj text pouze recituje.

Karel Gott - Sinatra Východu, který kromě domácího publika zpíval i pro Němce, Kanaďany nebo Japonce

"Zůstala jsem sama a soudí mě, jsem nemilovaná. Když nevím kudy kam, snažím se být jako ty. Uvnitř jsem stejná jako ty, v mém srdci je láska a vůle žít. Ale je těžké rozhodovat se sama," zaznívá ve slokách textu. V refrénech jí pak Gabriel Grillotti, s nímž Gottová skladbu nahrála, odpovídá za jejího otce: "Promiň, že jsem nebyl vždy u tebe. Ty nejhezčí momenty mého života  jsme měli prožít spolu. I když už tu nejsem, jsem stále s tebou. Moje milovaná holčičko."

Ačkoliv chtěla Gottová tímto způsobem vzdát bezesporu hold svému otci, skladba spolu s videoklipem působí až příliš kýčovitě a v současné pop music rozhodně místo nenajde. Člověk má navíc pocit, jako kdyby Dominika četla text přímo z papíru, z jejího projevu nejsou znát žádné emoce. Což bychom v songu, který má být vzpomínkou na otce, očekávali.

Pochopitelný pak není ani výběr zpěváka Gabriela Grillottiho. Ačkoliv je jeho výstup bezesporu o několik pater výše, čeští posluchači, kterým je primárně skladba určena, jeho francouzské části textu z velké většiny bez naleznutí překladu neporozumí. Gottová měla v tomto případě bezesporu najít českého interpreta.

Suma sumárum, jak se říká: "Čerte, drž se svého kopyta." A tady to platí dvojnásob!

red, foto: Youtube
Témata: Dominika Gottová, Gabriel Grillotti, Pro Tebe, bizár

zavřít