LIVE: Vojta Dyk a B-Side Band otevřeli ve Foru Karlín bar a ohromili velkolepou show

Vydáno 11.05.2017 | autor: Hana Bukáčková

Charismatický projev, dokonalý zpěv, výtečná kapela, skvělá show a originální stage. Tak by se dalo shrnout aktuální turné Vojty Dyka s B-Side Bandem v čele s Josefem Buchtou. Koncert v pražském Foru Karlín okořenili speciálním hostem - dorazil herec Jiří Langmajer. A křtila se nová deska.

LIVE: Vojta Dyk a B-Side Band otevřeli ve Foru Karlín bar a ohromili velkolepou show Vojta Dyk a B-Side Band otevřeli ve Forum Karlín bar a ohromili velkolepou show. Foto: Karel Prchal (koncert v Brně)


VOJTA DYK
& B-SIDE BAND 
FORUM KARLÍN, PRAHA
10. 5. 2017
(fotografie jsou ilustrační, z koncertu v Brně)

Poslední dobou nás někteří umělci překvapují svojí koncertní výpravou. Dnešní doba si zkrátka žádá trochu víc. Buďme rádi za ty, kteří překypují zajímavými nápady. Vojta Dyk a B-Side Band nás na svém aktuálním turné berou do barového prostředí. Také v Praze proto barmani roznášeli drinky přímo mezi diváky. Už na první pohled tak bylo jasné, že zábava váznout nebude. 

LIVE: Vojta Dyk a B-Side Band přivezli do Brna originální stage a velkolepou show

Vojta Dyk právem patří mezi naše nejlepší zpěváky. Nejenže mu po technické stránce není co vyčíst, ale vyzařuje z něj obrovské charisma, se kterým se zkrátka člověk musí narodit. Po bláznivém období s Nightwork se "usadil" s brněnským B-Side Bandem a nutno říct, že mu tato změna prospěla.

ZAZNĚLY I SVĚTOVÉ HITY

I přes razantní nástup na scénu byla první polovina show spíše v pomalejším tempu, koncert ale postupně gradoval. Vojta měnil kostýmy jak chameleon a pauzu mezitím vyplňoval ostravský saxofonista Michal Žáček. Druhá půlka byla energičtější, koncert plynule přešel v plejádu světových hitů typu Can´t Stop The Feeling! od Justina Timberlakea, Grace Kelly od Miky nebo Mercy od Duffy. Fanoušci to s povděkem kvitovali.

Zpěvák mimo jiné glosoval různá témata, ať už to byla politická krize, včetně tou dobou probíhající demonstrace na Václaváku, nebo shazování Brňáků před Pražáky. To je před brněnskou kapelou za zády dost ošemetné. Nechybělo ani číslo s maňásky - proč ne, když Wohnout může mít na pódiu Spejbla a Hurvínka.

Vojta Dyk a B-Side Band zahájili turné v Plzni, zdejší Měšťanskou besedu roztančili

Přišel i herec Jiří Langmajer, který si zazpíval společně s Dykem. Součástí večera byl i křest nové desky, kterého se zhostili kapelník Josef Buchta a Vojta Dyk. Album si návštěvníci mohli nechat podepsat přímo po koncertě na velké autogramiádě.

B-Side Band a Vojta Dyk v Praze dokázali, že vystupování s big bandem už dávno nemusí být jen vzpomínkou na časy minulé. Pražský koncert sršel nápaditostí a elánem. Tohle byla show 21. století. 

Text: Hana Bukáčková, foto: Karel Prchal (koncert v Brně)

Témata: Vojta Dyk, B-Side Band, Josef Buchta, Nightwork

4,50

čtenáři

hlasuj
zavřít