Kdo jede na podzimní turné (III.): David Koller, Rybičky 48, Vypsaná Fixa a další

Vydáno 16.10.2017 | autor: redakce

O tom, že nabídka podzimních turné je v podání domácích interpretů letos opravdu bohatá, se můžete přesvědčit i ve třetím díle našeho velkého přehledu. Tentokrát se můžete nechat pozvat na jména jako David Koller, Lenny, Rybičky 48, Vypsaná Fixa a mnoho dalších. První díl si připomeňte zde, ten druhý tady.

Kdo jede na podzimní turné (III.): David Koller, Rybičky 48, Vypsaná Fixa a další Kdo jede na podzimní turné (III.): David Koller, Rybičky 48, Vypsaná Fixa a další


OVOCE + LOLA
13. 10. - 24. 11.
Termíny

Ovoce vyráží na poslední turné před novou deskou. Bere s sebou skupinu Lola a zároveň dává příležitost i dalším lokálním kapelám. Poté se chystá zavřít do studia a nahrát novou desku, která by měla vyjít na jaře 2018. Zazní i jedna doposud nezveřejněná novinka, kterou zatím fanoušci neměli možnost nikde slyšet. "Většina kapel to dělá tak, že buď vydají nějaký song na desce a pak k němu udělají klip, případně zveřejní klip nebo lyric video rovnou. Ale my jsme to chtěli udělat jinak, a proto novinku otestujeme rovnou na koncertech," upřesnil kytarista Láska.

Ovoce interview: Při natáčení klipu jsme se na sebe naštvali a navzájem se seřezali

 

DYMYTRY
13. 10. - 16. 12.
Termíny


Jedna z nejúspěšnějších českých metalových kapel současnosti Dymytry se vydala na své podzimní turné. Jede s ní i chlumecká formace Komunál (dříve Komunální odpad). Čeká je společně celkem 17 zastávek napříč celou Českou republikou. "Kromě pekelný show, na kterou jsou naši fans od nás zvyklí, přivezeme na Vaše přání remasterovanou desku Neser! s úplně novým zvukem, který bude trhat játra a taky naše první EP Psy-core, který jsme kompletně přetočili," prozrazuje kapelník Jiří "Dymo" Urban.


DAVID KOLLER
24. 10. - 16. 12.
Termíny

David Koller potěší během podzimu fanoušky akustickými vystoupeními. "S kapelou se těšíme na všechny koncerty. Je to víceméně třetí akustické turné a máme radost, že se lístky už téměř vyprodaly," říká. Na šňůře bude spolupracovat s britskou módní značnou Barbour. Po odehrání turné se Koller naplno bude věnovat Lucii. S kapelou totiž nyní nahrávají nové album - po dlouhých šestnácti letech. Na turné s ním vyjedou příští rok. 

Na koncert Lucie na Soundtracku Poděbrady dohlížel z nebes Radim Hladík


VYPSANÁ FIXA
27. 10. - 20. 12.
Termíny


Během podzimu se kapela chystá na druhou část svého turné nazvaném stejně jako nové album Tady to někde je.
"Deska je přes půl roku venku, zpětná vazba od lidí je až nečekaně hodně dobrá a nejčastěji slyšíme, že 'to' tam opravdu je, a jako celek drží celá nahrávka úžasně pohromadě. Proto jsme se rozhodli, že ji na šnůře zahrajeme celou tak, jak je od začátku až do konce. Zároveň je to i naposled, kdy takhle zazní, takže kdo ji chce slyšet, má jedinečnou možnost, která se už nikdy nebude opakovat. Druhá polovina koncertu bude samozřejmě patřit starším prověřeným písním," prozrazuje Márdi.



WOHNOUT
3. 11. - 18. 11.
Termíny



Skupina Wohnout se opět odpojuje od elektrických aparátů a se svým unplugged tour míří do divadel napříč ČR. Kapela představí všechny své nejzásadnější hity v upravených akustických podobách. "Jsme hlasitá kapela a rádi děláme svými nástroji hluk. Jenže občas se nám zasteskne po klidu nástrojů akustických a zamíříme cvičit k táboráku. Tahle unplugged šňůra je naší již několikátou a já myslím, že už jsme tady v kramflecích trošičku pevnější než na začátku," komentuje zpěvák Honza Homola.

Honza Homola (Wohnout) interview: V Rumunsku jsme viděli vařit pivo na sporáku v hrnci

RYBIČKY 48
4. 11. - 16. 12.
Termíny

Rybičky 48 si ani letos neodpočinou. Po loňských oslavách tisícého koncertu, nedávném turné Správní chlapi a sérii letních festivalů a na podzim šňůru 115 let. Troufnou si dokonce na prostorný sál Fora Karlín, kde zahrají 16. prosince. Půjde o jejich největší a na delší dobu poslední samostatný koncert, neboť kapela vyhlásila minimálně na jaro 2018 koncertní pauzu. Speciálními hosty budou například Imodium, Pekař nebo Zoči Voči


LENNY
8. 11. - 6. 12.
Termíny


Lenny má po triumfu na Cenách Anděl stále napilno: své skladby představuje posluchačům v zahraničí a k vidění byla v létě na českých festivalech. Vedle toho natočila v Německu videoklip k remixu hitu Hell.o a na podzim odehraje čtyři větší koncerty. "Jsem vděčná za příležitost, která se mi dostala. Nejšťastnější jsem na pódiu, a to, že mohu nyní cestovat a hrát v nejrůznějších koutech Evropy, je pro mě splněný sen. Je to zkušenost k nezaplacení a jsem ráda, že závěr tohoto roku, jenž byl plný překvapení, strávím se svými českými a slovenskými posluchači. Už teď se těším na tu jedinečnou atmosféru," říká.


PAVEL CALLTA
11. 11. - 8. 12.
Termíny


Letošní rok byl pro Pavla Calltu obzvlášť úspěšný. Za své album Momenty získal Zlatou desku. V žebříčku Forbes 77 nejvlivnějších osobností na sociálních sítích se umístil na 47. místě. Ale možná největší radost mu letos udělal společný song s Leošem Marešem Píšem si svůj sen. Videoklip k této písni se stal internetovým hitem a již má přes 6 milionů shlédnutí na Youtube. Předzvěstí nového alba Doteky je podzimní Nezapomeň tour. 

Témata: Ovoce, Lola, Dymytry, David Koller, Vypsaná Fixa, Rybičky 48, Wohnout, Lenny, Pavel Callta

zavřít