Kdo jede na turné (IV.): Miro Žbirka pokřtí Double Album, Lenny míří do hal, Poetika a Lipo spojí síly

Vydáno 19.09.2018 | autor: Hana Bukáčková

Mimořádně nabitý přehled podzimních turné vrcholí čtvrtou částí. Miro Žbirka a Marek Ztracený budou křtít své nové desky, síly dají dohromady Poetika a Lipo či ille s Bratry Orffovými. Ivan Král přiváží svoji desku z USA a Čechomor oslaví 30 let na scéně. Velký comeback ohlásili Sexy Dancers v čele s Darou Rolins, Danem Bártou a Romanem Holým. Pokud vám unikly přechozí části naší rekapitulace, můžete si je prostudovat nyní - první, druhou i třetí

Kdo jede na turné (IV.): Miro Žbirka pokřtí Double Album, Lenny míří do hal, Poetika a Lipo spojí síly Kdo jede na turné (IV.): Miro Žbirka pokřtí Double Album, Lenny míří do hal, Poetika a Lipo spojí síly


Poetika
+ Lipo 
23. 11. - 15. 12. 
Termíny

Rádiové hity s miliony přehrání na YouTube, sdělné texty plné osobních prožitků i snaha dodat spojení rapu s popem umělecký přesah. To vše jsou společné jmenovatele skupiny Poetika a rappera Lipa. Není divu, že se v listopadu a prosinci spojí a vyrazí na společné turné. Tvorba obou zástupců labelu SinglTon vychází ze silného důrazu na obsah slov. Na společném turné představí Lipo svoji novinku Lyriku, která vyšla na jaře tohoto roku, a Poetika svůj loňský debut Trinity. 

RECENZE: Poetika debutovou deskou Trinity potvrdila, že není žádná rychlokvaška

Ivan Král
18. 9. - 28. 9. 
Termíny

Jeden z celosvětově nejslavnějších hudebníků českého původu Ivan Král v květnu oslavil sedmdesáté narozeniny. Na odpočinek se však nechystá. Koncertem v pražském Lucerna Music Baru zahájil své klubové turné. Fanouškům na něm představuje své největší hity včetně těch, které v sedmdesátých letech napsal pro Patti Smith. Zároveň v setlistu nechybí nové skladby, které vyšly na desce Colors. Ta obsahuje esenci poctivé rockové muziky i dotek hudby sedmdesátých a osmdesátých let. 

Ivan Král sklidil ve Vysokém Mýtě opakovaný aplaus, diváky rozezpíval

ille a Bratři Orffové
11. 10. - 3. 11. 
Termíny

Na společné turné vyrazí i reprezentanti alternativní scény. Krnovští Bratři Orffové s vystupováním i alby šetří. Poslední desku Šero vydali před pěti lety. Vloni se představili jen na několika koncertech. Zato indie popoví ille kolem zpěvačky Olgy Königové se letos připomněli druhou studiovkou Pohádky, kterou produkoval Dušan Neuwerth. Tu v rámci turné pokřtí v pražském Paláci Akropolis 1. listopadu.

ille interview: Naše Pohádky nekončí happy endy

Čechomor - 30 let
14. 10. - 21. 12. 
Termíny

Čechomor letos oslavuje třicet let od svého vzniku. Své příznivce i respekt kritiků si skupina získala především nápaditým aranžmá a osobitou interpretací hudby, jejímž základem byly a jsou lidové písničky. Letos potěšila fanoušky novým albem Nadechnutí. Kapela kolem lídrů Františka Černého a Karla Holase obměnila zbytek sestavy a s hostující zpěvačkou Martinou Pártlovou v posledních letech výrazně pracovala na novém modernějším zvuku, výraznějším aranžmá a také na novém repertoáru. Výjimečných zážitků se dočkáme s filharmonií v pražském Rudolfinu.

Čechomor interview: Letos se chceme pořádně nadechnout

Marek Ztracený
29. 10. - 7. 11. 
Termíny

Marek Ztracený vydal na jaře album Vlastní svět, které pokřtí na třech výjimečných koncertech. Ty budou sladkou tečkou za uplynulou nabitou koncertní sezónou. Pro svou show si Marek vybral pražskou Roxy a brněnské Sono, kde ještě nikdy nehrál. S výběrem písní do playlistu mu pomohli samotní fanoušci. Nebudou chybět fanouškovská trika a mikiny z klipu MinuLost a autogramiáda.




Lenny
24. 11. - 1. 12. 
Termíny

Fenomenální zpěvačka Lenny je v jednom kole. Po úspěšném tažení po Itálii a Německu a nabité festivalové sezóně se vrací do českých klubů. Na podzim odehraje čtyři exkluzivní koncerty, včetně pražského ve Foru Karlín, kde si odbude premiéru. Vystoupení budou nabitá energií a korunována mimořádnou vizuální show i zpěvaččiným ojedinělým hlasem. V playlistu nebudou chybět hity z debutového alba Hearts a ochutávky z připravovaného druhého alba včetně singlu Enemy. 

Lenny interview: Nemám ráda, když mě někdo nebo něco brzdí

Miro Žbirka
22. 10. - 29. 10. 
Termíny

Nové Double Album, které vyjde začátkem října, natočil Miro Žbirka ve Studiu 3 Abbey Road v Londýně spolu s producentem Robem Cassem a sestavou hvězdných britských muzikantů. Do života ho Miro uvede klubovými koncerty spojenými se křtem v Praze, Brně, Hradci Králové a Bratislavě. Fanoušci budou mít jedinečnou příležitost zažít nové skladby i klasické hity v intimní atmosféře klubů a získat mezi prvními nové podepsané CD.

Miro Žbirka nahrává v Abbey Road. Doprovází ho spoluhráči Paula McCartneyho

Monkey Business
29. 9. - 15. 12. 
Termíny

Monkey Business vyjedou koncertovat na podporu nové desky Bad Time For Gentlemen, která vyjde během podzimu. Turné bude částečně navazovat na jarní šňůru s názvem "Maximum Power", s výjimkou vánočního, již tradičního trojkoncertu v Lucerna Music Baru s podtitulem "Užíváme života. No a co?". Kapela zde bude podporovat nestřídmost v jakékoliv podobě - více alkoholu a videoher pro teenagery, více obézních dětí, více plastových láhví v lesích a mořích.

TOP 15 nejočekávanějších domácích alb podzimu (II.): Kapitán Demo, Monkey Business, Zrní a další

Sexy Dancers
31. 10. - 29. 11.
Termíny

Po skupinách Chaozz, Gaia Mesiah nebo Post-It přichází další comeback skvělé kapely, která hrála prim v nultých letech. Dvacet let po vydání desky Butcher's on the Road, která zatřásla českou scénou, se Sexy Dancers vrací zpět na pódia. Po letošním vystoupení na Metronome festivalu v plné sestavě s Danem Bártou, Darou Rolins a Romanem Holým předvedou své kvality na čtyřech výjimečných koncertech. Nenechte si ujít tuto příležitost, která se nemusí opakovat. 

Dan Bárta interview: Chtěl bych napsat fakt dobrou píseň a dobrej text

Zrní
28. 9. - 17. 12. 
Termíny

Kladenská formace Zrní má za sebou bohatý půlrok, kdy přišla s netradičním konceptem turné Černá hodinka a půl, kterým nás zavedla na nevšední místa. Kromě toho streamovala koncert z louky, natočila klip k letitému hitu Hýkal. Na konec října chystá vydání EP Spící, na němž posluchači najdou písničky, které se nevešly na poslední desku Jiskřící. S tím jsou spojeny i dva křty, jeden 1. listopadu v brněnském klubu Fléda a druhý 17. prosince v Lucerna Music Baru v Praze.

LIVE: Zrní koncertovali s výhledem na večerní Prahu

 

Text: Hana Bukáčková

Témata: Poetika, Lipo, Ivan Král, ille, Bratři Orffové, Čechomor, Miro Žbirka, Marek Ztracený, Lenny, Monkey Business, Zrní, Sexy Dancers

zavřít