Opilý Santa Claus, vandrák i psí celebrita: TOP 5 vánočních parodií

Vydáno 25.12.2019 | autor: redakce

Vánoční svátky musíme občas brát s nadhledem. Pochopili to i hudebníci, kteří v posledních letech natáčejí jednu sváteční parodii za druhou. Co nesvede opilý Santa Claus, jistě zvládne psí hvězda, která má moc ráda hudbu Mariah Carey. Článek je z roku 2015 a byl ponechán v původním znění. 

Opilý Santa Claus, vandrák i psí celebrita: TOP 5 vánočních parodií Kromě hitu Štědrý večer nastal se Vánoc týkal i další klip Xindla X Casio


XINDL X
– ŠTĚDRÝ VEČER NASTAL

Xindl X je vyhlášený svým smyslem pro ironii a vtip. Skladba Štědrý večer nastal z alba Láska je taková zajímavá sonda do jedné povedené rodinky, které se nedaří podlehnout klidné atmosféře Vánoc. Do toho vstupuje jako deus ex machina Santa Claus. Ten ale naneštěstí den předtím strávil kdesi na pařbě. O komické situace zkrátka není nouze.

Xindl X zahrál v Praze svoje hity pod záštitou retra


THE KILLERS
– DIRT SLEDDING

Santa Clause si asi každý představí jako roztomilého dědečka s bujným a zářivě bílým plnovousem. The Killers to ale vidí trochu jinak. Z našeho Santy udělali v klipu k songu Dirt Sledding prvotřídního váguse a pobudu, který živoří kdesi v pustině. The Killers si takto z Vánoc nestřílí pro nic za nic. Jejich první vánoční singl vyšel v roce 2005 a v tomto trendu pokračují pravidelně. Peníze z těchto skladeb posílají potřebným a zdá se, že jim to jde, neboť za uplynulých deset let vybrali přes 800 000 dolarů.


SODOMA GOMORA – ZASRANÝ VÁNOCE

Rappové duo Řezník a DeSade je poměrně známa firma. Jejich tvorba je pro otrlé fanoušky horrorcoru a na paškál si vzali nejednu věc, která je opravdu štve. Mezi ty samozřejmě patří i svátek narození malého Ježíška. V singlu Zasraný vánoce servírují vskutku sugestivní dojmy jednoho zkroušeného chudáka, ke kterému nebyl svět zrovna přívětivý a veškerá láska, jež k Vánocům jistě patří, ho dohání k šílenství.

ANKETA: Co přejí k Vánocům Jelen, Ben Cristovao, Klára Vytisková a další muzikanti?


RUN THE JEWELS – A CHRISTMAS F*CKING MIRACLE

Další duo rapperů se inspirovalo Vánocemi. Tentokrát se ale vydáme za "Velkou louži" do USA. Run The Jewels minulý rok vydali eponymní desku a na ní je i jeden svátečně laděný song. EI-P a Killer Mike nahodí vánoční svetry a kostýmy Santy. Ale že by byli hodní, to se zrovna nezdá. K tomu ani rozkošný pletený svetřík s jeleny nepomůže!


DOUGH THE PUG – ALL I WANT FOR CHRISTMAS IS FOOD

Dough The Pug je jedna ze současných psích celebrit. Tento mops se netají láskou k jídlu, což se i trochu odráží na jeho korpulentní vizáži. A taky má rád Vánoce. A Mariah Carey, které teď zparodoval jednu z jejích nejznámějších skladeb All I Want For Christmas Is You. Místo lásky si ale náš hafan vybral pečené kuře, párečky a cukroví.

text: David Stoklas

Témata: Vánoce, vánoční parodie, Xindl X, Sodoma Gomora, Run The Jewels, The Killers, Mariah Carey

zavřít