TOP 10 domácích videoklipů roku 2018: Monkey Business, Barbora Poláková, Tomáš Klus i Kapitán Demo

Vydáno 18.01.2019 | autor: redakce

Po přehledu nejlepších koncertů uplynulého roku pokračujeme v rekapitulování. Tentokrát jsme se podívali na zoubek nejzdařilejším domácím videoklipům s letopočtem 2018. A některé z nich jsou opravdu hodně nápadité - například Barbora Poláková svůj vizuál rovnou při nahrávání streamovala na Instagramu, Tomáš Klus oslavuje lásku až za hrob a Kapitán Demo si tradičně utahuje ze všech a ze všeho. 

TOP 10 domácích videoklipů roku 2018: Monkey Business, Barbora Poláková, Tomáš Klus i Kapitán Demo TOP 10 domácích videoklipů roku 2018: Monkey Business, Barbora Poláková, Tomáš Klus i Kapitán Demo


Monkey Business - Kick The Stupid

Hned několik známých hudebníků je vidět v klipu k singlu Kick The Stupid z loňského alba Bad Time For Gentlemen od Monkey Business. Na pozici zpěváka se místo Matěje Rupperta objeví Michal Malátný, Terezu Černochovou vystřídá Ewa Farna, na kytaru zahraje Pepa Bolan a basu rozezní Mardoša. Sestava, která opravdu pobaví. (Markéta Koloničná)

Monkey Business zakončili turné Maximum Power v Brně, diváci nosili Matěje Rupperta na rukou


Kapitán Demo
- Zlatíčka

Hudebník, producent, DJ a moderátor Jiří Burian ve svém projektu Kapitán Demo klipem Zlatíčka propaguje "novou mentální technologii šíření dobra a pozitivní energie". "Náš svět je plný nenávisti a týká se to i budoucnosti, a proto jsem přišel s novou mentální technologií, že všichni jsou Zlatíčka, fungující na principu 'on do tebe chlebem'," sdělil Demo. (Roman Jireš)


Tereza Mašková
- New Me

Vítězka zatím poslední řady SuperStar Tereza Mašková představila před koncem roku svůj první vlastní singl. Vizuál k New Me by se dal charakterizovat jako temnější, záhadnější pohádka, ve které uvidíte nádherné exteriéry, skvělé kostýmy a tu nejroztomilejší fenku československého vlčáka. Výborná kamera, střih, sladění všech barev a hlavně skvělá popová píseň. (Filip Pešta)

Tereza Mašková interview: Moje první deska bude mišmaš, druhá už vyprofilovaná


Paulie Garand
& KennyRough - Návraty

"Dost často mě vítá, až teprv když svítá." V singlu Návraty z nového alba DANK vsadili Paulie Garand a KennyRough na hodně melancholickou kartu. Sílu této osobité výpovědi podtrhuje atmosférický videoklip, který jemně a citlivě přibližuje drobné detaily ze soužití ústředního páru. Hlavní emoci tu vyvolává obyčejný lidský dotek. Výborně se své role zhostila talentovaná tanečnice Zea, která je - mimochodem - i stejně nadanou zpěvačkou. (Josef Martínek)


Zrní
- Ať

Míň je víc, emoce jsou důležitější než materiálno. Zrní s písní ukázali, že k natočení podařeného klipu není potřeba mít nachystaný objemný rozpočet, ale že se dá zvládnout za dvě hodiny i s obědem. Stop motion natočený na vlastní zahradě. Písnička o rozchodu, smutku, naději a klip, který ani přes svou jednoduchost není příliš teskný. (Andrea Černá)


Barbora Poláková – 2-8-5

Barbora Poláková vsadila na jednoduchost. Klipu k singlu 2-8-5 jako vůbec první interpretka na světě během filmování na mobilní telefon rovnou streamovala živě fanouškům na Instagramu. Na videu natáčeném na jeden pokus se podílelo hned několik známých tváří, mezi nimi například Pavel Liška, Hana Vágnerová, Radka Třeštíková či Pavel Cejnar. (Andrea Štipčáková)

TOP 6 hudebního merchandise české scény: Originální nápady mají Barbora Poláková, Emma Smetana i Xindl X


Tomáš Klus - DobroDružce

Tomáš Klus vydal v loňském roce povedené album SpOlu s jednadvaceti novými kousky. Z něho pochází i song DobroDružce, který doprovází klip natočený pod režisérským vedením osvědčené dvojice Jordan Haj a Givinar Kříž. Volně navazuje na předchozí A pak - opět v něm hraje zpěvákova žena Tamara. Vidíme láskyplné soužití muže se ženou, které nemůžou překousnout nepřející spoluobčané. Klip má netradiční konec, který dokazuje, že láska může být skutečně až za hrob. (Hana Bukáčková)

VIDEOROZHOVOR: Tomáš Klus - Na pódiu potřebuji podávat výkony, mít pocit, že jsem odevzdal všechno


Adam Mišík - V Tobě

Adam Mišík slibuje na tento rok po letech vydání svého druhého alba. Loni si vyzkoušel, jaké to je tancovat ve StarDance a zabodoval se skladbou V Tobě, ke které vznikl zdařilý a neprvoplánový klip. Vztah hlavní dvojice tu mapuje od jeho zrodu až po rozpad, který byl zapříčiněn nevěrou. V klipu Mišík sice nehraje, ale jeho neokoukané pojetí to vynahrazuje. (Hana Bukáčková)


Vojta Dyk a Patricie Fuxová - Láska z Kateřinic

Láska z Kateřinic připomíná příběh z rodiny Patricie Fuxové, tváře dívčí kapely Vesna. Duet s Vojtou Dykem vypráví, jak se její pradědeček nechal v první světové válce pohřbít zaživa, po třech dnech se z hrobu vyhrabal a napříč mrazivým Ruskem se vrátil až do své rodné země. Spojením něžného hlasu Patricie a charismatickým projevem Vojty vzniklo něco unikátního. A klip? Preciznost, s jakou byl natočený, musí uznat i ten, kdo nefandí plouživým melodiím. (Lucie Šimůnková)

Th!s - L (Lemmy)

Th!s - jeden z objevů roku 2017 - vydali na konci loňského roku pokračovatele svého prvního EP We are TH!S, tentokrát pod názvem…and TH!S is our SHI!T. Režii klipu k rock'n'rollové vypalovačce L (Lemmy) si vzal na starost Vojta Kotek, který hraje v kapele na basu. Ve snímku ztvárňuje kytaristu Slashe, zatímco zpěvák Honza Melíšek je věrohodnou kopií Lemmyho Kilmistera z Motörhead. Klip se natáčel ve staré slévárně v Králově Dvoře a hlavní roli obsadila Ewa Farna, která ztvárňuje jakousi femme fatale místní fabriky, kde se děj odehrává. (Hana Bukáčková)

Témata: Monkey Business, Kapitán Demo, Zrní, Paulie Garand, This, Vojta Dyk, Patricie, Adam Mišík, Tereza Mašková, Barbora Poláková, Tomáš Klus

zavřít