RECENZE: Černí andělé Depeche Mode povstali na filmových plátnech

Vydáno 05.05.2017 | autor: Hana Bukáčková

Letošní máj je svátkem všech spřízněných duší kultovních Depeche Mode. Ještě předtím, než u nás ve vršovické Eden aréně 24. května kapela kolem Davida Gahana vystoupí, potěšila své fandy živákem z Berlína, který v jeden den promítala rovná stovka kin po celé České republice.

RECENZE: Černí andělé Depeche Mode povstali na filmových plátnech Černí andělé Depeche Mode povstali na filmových plátnech


Depeche Mode

Live In Berlin

130 min

Distributor: Atlantis

Momentálně "Depešáci" bodují se svým posledním, již čtrnáctým albem Spirit, na kterém neslevili ze svých kvalit ani po letech. Tento živák nás ale přenesl o tři roky zpět na jejich předcházející světové turné.

RECENZE: Depeche Mode vidí na albu Spirit současný svět hodně černě

Live in Berlin se striktně drží názvu, jedná se tedy o záznam koncertu, neváže se k němu žádný dokument, jak je v poslední době u živáků stále častější. V jeden okamžik se sice podíváme do backstage, kde se muzikanti vzájemně před koncertem objali a vyhecovali, ale tím pohled do zákulisí končí.

vložte odkaz, text nemažte

Koncert se obešel bez zbytečných proslovů, důraz byl kladen hlavně na kvalitní zvuk a hudební zážitek jako takový. Ani vizuál nepokulhával za obsahem - nejimpozantněji působily projekce během Enjoy The Silence, kdy na pozadí běžely záběry hadích žen v krkolomných pozicích, které jen mrkaly a dýchaly. Vzrušující podívaná.

LASCIVNÍ GESTA A VELKÁ SHOW

Byla to show, jak se na asi nejkultovnější kapelu všech dob sluší a patří. Gahan neustále plul po pódiu, postupně se svlékal, nezapomněl si sahat do rozkroku a předvádět lascivní pohyby především zadní partií. Martin Gore nezůstal pozadu a vystřihl pár sólo akcí. Personal Jesus okořenili Depeche Mode startem v netradiční bluesové poloze, která se postupně přehoupla do klasické rockové hymny. 

Květnové koncerty: Přijedou k nám Kiss, Depeche Mode, Rammstein, Deep Purple, The Kooks a mnoho dalších

Živák byl jakousi náplastí pro ty, co se nedostanou na pražský koncert. A povedenou. Snad jen délka koncertního filmu mohla být o něco kratší. Vždyť kdo to má vydržet při tak skvělé hudbě dvě hodiny jenom sedět. 

Text: Hana Bukáčková

Témata: Depeche Mode, Spirit, Live in Berlin, Dave Gahan, Martin Gore, Personal Jesus

4,50

čtenáři

hlasuj
zavřít