Kdo jede na podzimní turné (I.): Tomáš Klus, Zrní, Michal Hrůza, Imodium a další

Vydáno 25.09.2017 | autor: redakce

Podzim je již tradičně obdobím, kdy hudební fanoušek neví, na čí koncert zajít dřív. Na turné totiž vyjíždí velká spousta domácích interpretů a kapel. V první várce našeho velkého přehledu vám prozradíme, na co lákají Tomáš Klus, Zrní, Michal Hrůza, Imodium, Nebe, Emma Smetana a další. 

Kdo jede na podzimní turné (I.): Tomáš Klus, Zrní, Michal Hrůza, Imodium a další Kdo jede na podzimní turné (I.): Tomáš Klus, Zrní, Michal Hrůza, Imodium a další


ZRNÍ

20. 9. - 9. 12.
Termíny

Podzimními koncerty připomínají Zrní svou jarní desku Jiskřící. Ten největší z nich se uskuteční 11. října v pražském Foru Karlín, kde bude album pokřtěno. Koncert bude rozdělen do dvou částí, kdy v první polovině kapelu doprovodí Filharmonie Hradec Králové a druhá část bude více věnovaná aktuální desce. 

Honza Unger (Zrní) interview: Nacházíme se teď nahoře, nese nás vlna

MONKEY BUSINESS 
22. 9. - 28. 10. 
Termíny

Po letních prázdninách a vystoupeních pod širým nebem vyjíždí skupina Monkey Business opět v plné síle na podzimní část tour Už jsi zaplatil daň z práva na život? po kulturácích a klubech.  "Nejít na koncert skupiny Monkey Business je životní chyba, která by se mohla každému vymstít," podotýká zpěvák Matěj Ruppert. Na turné v prosinci navážou tři koncerty v pražském Lucerna Music Baru. 

HARLEJ
22. 9. - 16. 12.
Termíny

Koncertní pódia obrážejí na podzim také Harlej, kteří propagují svou novou desku Hodný holky zlý kluky chtěj. Vrcholem turné bude narozeninový koncert v pražské Lucerně, kde kapela 14. října vystoupí po boku Oty Balage a symfonického orchestru. Aktuální pozvánkou je pro fanoušky videoklip Bali, který Harlej představil na konci letní sezóny.

FOTOREPORT: Harlej natáčí nový klip na Bali. Podívejte se na exkluzivní fotoreport

TOMÁŠ KLUS
30. 9. - 8. 12.
Termíny

Úspěšná koncertní šňůra Recyklus Tomáše Kluse a jeho Cílové skupiny se na podzim vrací v obměněné podobě, s podtitulem #jinykoncert. Kromě nového singlu A pak, který s Tomášem nazpívala jeho žena Tamara Klusová, a který naživo premiérově zazní na prvním z koncertů v pražském industriálním prostoru Pragovka 30. září, přinese Recyklus novou scénu oživenou o vizuální projekce a instalace.

Tomáš Klus představí na koncertě v Pragovce duet se svou manželkou. Navíc převezme Zlatou desku

IMODIUM
5. 10. - 25. 11.
Termíny

Imodium představí na pódiích svou novou desku Element. "Turné potrvá dva měsíce a rozhodli jsme se na každé zastávce desku aspoň symbolicky pokřtít a mít vícero hostů. Proto je určitě dobré říct, že pokud toto čtete a máte kapelu, běžte na náš Facebook a do události na vámi vybrané město nám hoďte odkaz na svou hudbu. Moc rádi dáme šanci někomu mladému a novému," vysvětluje zpěvák Thom. Kromě lokálních nadějí tuzemské scény se na něm představí i spřátelená banda Stroy v čele s Michalem Skořepou, který si zahostoval v prvním singlu Proud.

MICHAL HRŮZA
5. 10. - 8. 12.
Termíny

Na velkém koncertě v pražkém Rudolfinu představí Michal Hrůza novou desku Sám se sebou a také oslaví 20 let na hudební scéně. Odstartuje tím své turné, které se protáhne až do jara. V Rudolfina Hrůza zahraje s ženským symfonickým orchestrem Bon Art Pops Orchestra a dětským sborem Coro Piccolo pod vedením dirigenta Martina Hyblera. Příští rok, 9. března, vystoupí na předávání hudebních cen Žebřík. 

Michal Hrůza interview: Slyšet své jednoduché písničky v doprovodu velkého orchestru je úžasná věc

ATMO MUSIC
6. 10. - 2. 12. 
Termíny

Po úspěchu loňské šňůry k albu Sen naplnili ATMO music své koncertní diáře také pro letošní podzim. Turné dostalo název Trofeje a zahrnuje kolem dvou desítek zastávek. V Praze se duo představí 24. října, když zahraje v Lucerna Music Baru. Producent ODD a rapper Beef za sebou mají rádiové hity jako Ráno, Andělé, Polety a další. Jejich videoklipy mají na YouTube v řádu milionů zhlédnutí. 

RECENZE: Z pokojíčku až na vrchol: ATMO Music druhou deskou naplnili svůj Sen

NEBE
6. 10. - 28. 10. 
Termíny

Po křtech alba Souřadnice v ostravském planetáriu chystá skupina Nebe na podzim další speciální koncerty. Jejich turné totiž bude připomínat plavbu vesmírnou lodí. "Vyrážíme na turné, které ještě nikdo na světě neudělal. Vezmeme všechny návštěvníky naší vesmírnou lodí do vesmíru. Onou lodí je 13metrová kopule, pod kterou se bude koncert odehrávat a na které se všude promítají 360° projekce," zve zpěvák Petr Harazin.

RECENZE: Nebe našli svoje Souřadnice. Nová deska je jejich zatím nejlepší

EMMA SMETANA
6. 10. - 20. 10. 
Termíny

Koncept turné po vlakových nádražích představila Emma Smetana na jaře, na podzim budou následovat další zastávky. Po vystoupení v rámci Národního dne železnic v Bohumíně čekají zpěvačku po tři říjnové pátky další koncerty. První z nich proběhne 6. října v Hradci Králové, místa dalších dvou jsou zatím překvapením. Smetana nabízí fanouškům vlastní merch, dobrovolné vstupné putuje na dobročinné účely. Na jaře byli jejími hosty Tomáš Klus, Kato nebo teepee

LIVE: Roztančená Emma Smetana završila na pražském Hlavním nádraží své první turné. Mezi vlaky se vrátí na podzim

COCOTTE MINUTE
7. 10. - 9. 12. 
Termíny

Cocotte Minute se záhy rozjedou na turné, na kterém se symbolicky rozloučí s jejich comebackovým a zároveň zatím posledním albem !Rituál, kmen a srdce a kmen! Podruhé a naposledy tak na plánované šňůře zazní celý Rituál. Nebudou samozřejmě chybět všechny zásadní hity, speciálně kvůli tomuto turné do setlistu zařazené rarity z minulosti a dvě zbrusu nové skladby, které kapela nahrála ve Vídni pod taktovkou Mika Wolffa - kytaristy rakouských Kontrust.

Cocotte Minute předvedou na podzimním turné svůj nejdelší setlist. Dvě nové skladby nahrají ve Vídni

Témata: podzimní turné, Zrní, Harlej, Monkey Business, Tomáš Klus, Michal Hrůza, Imodium, Nebe, Emma Smetana, Cocotte Minute, ATMO music

zavřít