David Koller vydal singl, který před rokem zmizel při vykradení studia. Virtuální album se rozrůstá, „do konce roku plánujeme vydat EP,“ říká Koller

Vydáno 14.12.2020 | autor: redakce

Pouta jsou již třetím podzimním singlem Davida Kollera. Ten začal v roce 2020 vydávat písně, které v jeden moment vytvoří on-line album. 

David Koller vydal singl, který před rokem zmizel při vykradení studia. Virtuální album se rozrůstá, „do konce roku plánujeme vydat EP,“ říká Koller David Koller vydal singl, který před rokem zmizel při vykradení studia. Virtuální album se rozrůstá, „do konce roku plánujeme vydat EP,“ říká Koller

 

Když kytaristovi Michalu Pelantovi loni v září kdosi vykradl studio, kromě hudebních nástrojů a elektroniky zmizel také pevný disk, na kterém byla mimo jiné uložena i jediná verze rozdělané písně. Ta nakonec ale přeci jen vnikla, vyšla právě nyní pod názvem Pouta.

„Sleduj počet mrtvých ve svém městě,“ zpívá David Koller v novém videoklipu

Pouta tematicky a vlastně ani hudebně nenavazují na předchozí dvě skladby Davida Kollera  My se vám ozveme a Planeta bez paměti. Hudbě vévodí dynamika a text pojednává o jakési katarzi ve vztahu, do které se jeho aktéři ponoří paradoxně teprve v momentě, kdy se od sebe dokážou odpoutat, teprve když vyvětrají odér věčných křivd a rozbijí nekonečný kruh výčitek. Hudbu složili Michal Pelant a David Koller, autory textu jsou básník Jáchym Topol a Barbora Hanková.

„Pouta jsou v řadě třetí nový podzimní singl a zároveň patří do projektu QR, našeho on-line alba. Nevím, kolik písní celkem vydáme, ale do konce roku plánujeme vydat EP a to znamená, že bychom rádi dokončili ještě čtvrtou píseň,“ prozradil David Koller.

„O čem jsou Pouta? Každý se někdy v životě s někým rozešel a spousta lidí nakonec cítila úlevu. Když člověk odejde a racionálně ví, že to je pro oba lepší, po čase se uklidní i emoce a oběma je nakonec lépe než v toxickém vztahu,“ dodává.

TZ, foto: archiv David Koller
Témata: David Koller, Michal Pelant, Jáchym Topol
zavřít